Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn
Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Bert Top 055 - 548 60 58

Apeldoorn, 23 mei 2006

u i t n o d i g i n g

Betreft grote politiecontrole - embargo tot 20.30 uur respectievelijk 23.30 uur.

Vanavond en de komende nacht houdt de politie in en rond Apeldoorn twee grote politiecontroles:

Allereerst start het Poltitieteam Noord-Oost, vanavond 23 mei omstreeks 20.30 uur een grote controle in en rond Apeldoorn Noord-Oost, met controleplaatsen op de parkeerplaatsen van de woonboulevard aan het Rietveld en de het Operaplein / tankstation aan de Tannhauserstraat.
In de loop van de avond - vanaf omstreeks 22.30 uur - verplaatsen de controlepunten zich naar het tankstation Fire Zone aan de Laan van Zevenhuizen en naar het parkeerruimte nabij een pand aan de Laan van de Leeuw in Apeldoorn. De controle gaat door tot ongeveer 02.00 uur.
Met politiemotoren worden weggebruikers selectief naar de controleplaatsen geleid.
De Verkeerstechnische dienst ondersteunt de controles op het gebied van de technische staat van auto's motoren en brommers en scooters.

Naast deze controlepunten is er ondersteuning van het Politie-Handhavingsteam die op en rond de Deventerstraat, de Laan van Zevenhuizen en de Zutphensestraat snelheidscontroles zullen uitvoeren.

Ook rechercheurs doen mee aan de controles om zonodig onderzoek te doen naar de herkomst van aangetroffen goederen.
Verder zijn enkele bikers bij de controles ingezet.
Bewoners uit de wijk, die nog opgelegde boetes hebben openstaan, worden bezocht en uitgenodigd om hun boete te voldoen. Wanneer daar niet aan kan worden voldaan, zullen zij worden aangehouden om de vervangende hechtenis te ondergaan.

Ochtendgloren
Vanavond 23 mei, vanaf 23,30 uur start langs de A1 op de parkeerplaatsen "de Hucht"en "Lukasgat" een grote politiecontrole van het KLPD en de omliggende politieregio's Noord- en Oost Gelderland, IJsselland en Twente. Deze controle duurt voort tot omstreeks 04.30 uur.

Bij deze controle zal vanaf 00.30 uur al het verkeer in de richting Amersfoort en richting Deventer van de snelweg worden afgeleid, waarna voertuigen en inzittenden worden gecontroleerd.
In totaal zijn hierbij meer dan 100 opsporingsambtenaren actief. Naast de politie-inzet is er namelijk ondersteuning van de Kon. Marechaussee, de Parketpolitie, de Douane, de dienst motorrijtuigenbelasting, de Alg. Inspectiedienst (AID) , de Inspectie Verkeer en waterstaat (IVW)

Beide controles vloeien toevallig in elkaar over.
Er is geen sprake van een te voren opgezet doel.

Media die één of meer controles willen bijwonen, zijn tussen 20.30 uur en 22.00 uur van harte welkom op de woonboulevard aan het Rietveld in Apeldoorn en/of vaaf 23.30 uur op de parkeerplaats de Hucht (BP-station) langs de A1 in Apeldoorn (tussen Ugchelen en Kootwijk).
Politiewoordvoerder Bert Top is aanwezig om u te woord te staan.
Aanmelding hiervoor kan vanmiddag tot 17.00 uur via 055 - 548 60 58

---- --