Mei 2006

Inschrijving Eclipsreizen 2008 naar Azië begonnen

Zonsverduisteringreizen met Baobab naar Rusland, China en Mongolië

Na het grote succes van de Baobab Eclipsreizen naar Libië, Egypte en Turkije in maart van dit jaar heeft de reisorganisatie meteen de inschrijving geopend voor de volgende Eclipsreizen in 2008. De animo voor deze Eclipsreizen is groot, Baobab verwacht er dan ook net als in 2006 een ware run op.
De totale eclips vindt in 2008 op 1 augustus plaats boven Rusland, China en Monogolië. Baobab Reizen organiseert verschillende rondreizen door deze Aziatische landen, waarbij de reiziger een totale zonsverduistering kan meemaken.

Verduisteringszone
De totale verduisteringszone, een strook waarin een totale zonsverduistering zal plaatsvinden, loopt in 2008 door Rusland, China en Mongolië.

Gijs de Graaf van Baobab: "Rond de eclipsdag organiseren wij verschillende, stuk voor stuk prachtige, rondreizen waarbij we de eclips in volle glorie zullen gaan meemaken. Zo bieden we speciale Zijderoute-reizen, waarbij we in het voetspoor van Marco Polo treden en mythische steden als Samarkand en Buchara bezoeken. De eclips maken we dan mee in het westen van China'.

Mongolië
De tweede reis voert onder de naam `Trans Siberië Express' naar Mongolië. 'We slapen in karakteristieke nomadententen en maken uitgebreid kennis met de schoonheid van dit land. Een reis door Mongolië is een geweldige ervaring en het is dan ook uniek om hier de eclips mee te maken. Eclipsliefhebbers die korter weg willen, kunnen kiezen uit een-, twee- of drieweekse reizen naar Rusland waarbij o.a. Moskou, de befaamde Gouden Ring, kremlins en kloosters worden bezocht. Tijdens deze reis zien we de eclips in Siberië', aldus De Graag.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Baobab of een kijkje nemen op www.baobab.nl.

Succes in maart 2006
Voor Baobab Reizen was 29 maart 2006 een gedenkwaardige dag. Vele eclipsliefhebbers hadden bij Baobab een speciale zonsverduisteringreis geboekt, in lengte variërend van één tot drie weken. In Libië, Egypte en Turkije maakten ruim 450 Baobabreizigers een fantastische zonsverduistering mee, die bijna vier minuten duurde. Voor de ervaren eclipsgangers was het opnieuw een wonderbaarlijke ervaring, de talloze belangstellenden die dit voor het eerst meemaakten werden echt betoverd door het fenomeen.

Over Baobab
Al ruim 30 jaar organiseert Baobab Reizen wereldwijd avontuurlijke groepsrondreizen met als credo Als je écht wilt reizen. Dat écht reizen staat bij Baobab voor respect voor cultuur en natuur, contact met de lokale bevolking en de mooiste hoogtepunten van een land bezoeken, maar ook buiten de gebaande paden treden. Een reis van Baobab komt op plaatsen die voor anderen meestal verborgen blijven.

Baobab biedt kwalitatief hoogstaande reizen, kleine groepen, veel individuele vrijheid en zeer ervaren reisbegeleiders. Baobab heeft 4 soorten reizen: avontuurlijke rondreizen, lichte expedities & safari's, pleisterplaatsen (reizen met kinderen) en stad & land. Ook heeft Baobab speciale data voor alleenreizenden. Meer informatie Baobab: www.baobab.nl
Meer informatie TMC: www.travelmc.com