Ingezonden persbericht

Uit nieuwsbrief Speakers Academy®

Editie 14 Nieuwsbrief 23 mei 2006

Pim Kaper nieuwe spreker bij Speakers Academy

Trefwoorden in, en rode draad door, de gevarieerde loopbaan van Pim Kaper zijn: (merk)recht en gebruik, communicatie, public relations en image building voor ondernemingen. Bovendien zijn de begrippen gastheerschap voor vele tienduizenden mensen per jaar en klantvriendelijkheid belangrijke componenten.

Naast zijn werk als merkenjurist (sinds 1975) heeft Pim Kaper gedurende 20 jaar diverse (inter)nationale vak- en consumentenbeurzen en congressen o.a. in Ahoy´, Amsterdam RAI en Koninklijke Jaarbeurs georganiseerd. Ook heeft hij nieuwe beursconcepten ontwikkeld, die behoorlijke bekendheid kregen, zelfs één in Boston (USA).

Midden 90-er jaren is hij op verzoek van Geldersche Kasteelen bewoner/exploitant geworden van het 17e eeuwse Paleis Huis De Voorst (een replica van Paleis Het Loo) nabij Zutphen. Met zo´n 100 exclusieve bruiloften per jaar en diverse bedrijfspresentaties is De Voorst één van de bekendste locaties van Nederland geworden.

Daar droeg nog aan bij de oprichting door Kaper c.s. van The International Butler Academy, die zijn thuisbasis op De Voorst had. Vele studenten uit binnen- en buitenland zijn op dit instituut voor dit uitzonderlijke beroep opgeleid. Vele (inter)nationale media hebben ruim aandacht aan dit fenomeen gegeven.

Na ongeveer 10 jaar dit intensieve dag- en nacht bestaan op het prachtige paleis te hebben beleefd, heeft hij de exploitatie verkocht en besloot hij om permanent in Alicante (Spanje) te gaan leven, waar hij nu alweer zo´n 5 jaar woont.

Gedurende meer dan een jaar heeft hij daar voor een Spaans bouwbedrijf annex makelaardij een agentennetwerk in Europa opgezet en het locale verkoopteam geleid. Nu houdt hij zich onder meer bezig met algemene en juridische adviezen aan nieuwe immigranten aan de Costa Blanca.

Tot slot is Pim Kaper dichter/schrijver en staan er diverse publicaties op zijn naam. Zijn dichtbundel Dierelantijntjes met het voorwoord van ZKH Prins Bernhard diende een goed doel. Thans schrijft hij een bundel korte verhalen over zijn gevarieerde belevenissen.

Speakers Academy®

Postbus 22307 3003 DH Rotterdam telefoon 0900-SPREKERS (20 ct/pm) fax 010-4143259 e-mail info@speakersacademy.nl website: http://www.speakersacademy.nl