Primeur in weblogwereld: podcast-telefoon

MAASSLUIS, 20060523 -- Een nieuw concept in de wereld van weblogs is de podcast-telefoon. De podcast-telefoon van Argeweb maakt het webloggers nog gemakkelijker om zelf een podcast te plaatsen op hun weblog. Via het telefoonnummer 0900 PODCAST kan een bericht worden ingesproken die vervolgens enkele minuten later automatisch als mp3 op de weblog verschijnt.


Gerben van Leeuwen van Argeweb legt het simpel uit: "Dankzij de podcast-telefoon heb je geen computer meer nodig om te posten, laat staan een microfoon. Met iedere telefoon kun je dus live verslag doen, waar je ook bent. Zonder dure gadgets dus." Door te bellen naar 0900 PODCAST (0900 7698878) kan men binnen enkele minuten een podcast op zijn weblog plaatsen.

De podcast telefoon is exclusief voor webloggende klanten van het hostingbedrijf Argeweb. Bij de ontwikkeling van de weblogsoftware heeft Argeweb de nadruk gelegd op gebruiksgemak. Ook mobiel publiceren hoort daarbij. Een bericht kan toegevoegd worden via internet, maar ook door een e-mail te sturen naar een bepaald e-mailadres. Verder kan men naast de podcast-telefoon ook gebruik maken van SMS en MMS. Een foto of video op je telefoon kan op deze manier binnen enkele minuten op je weblog staan.

"De podcast-telefoon neemt niet alleen podcasts op," meldt Gerben van Leeuwen. "Het is ook mogelijk om weblogberichten weer af te luisteren. Iedere geplaatste podcast krijgt een unieke code waarmee hij via 0900 PODCAST beluisterd kan worden. Ideaal voor bezoekers die niet beschikken over geluid of bezoekers die een bepaalde podcast graag op een ander moment of op een andere plek willen beluisteren. In de auto bijvoorbeeld."

De kosten van het nummer bedragen ¤0,20 per minuut en meer informatie vindt u op www.argeweblog.nl

De weblog is bij alle pakketten van Argeweb inbegrepen. Het goedkoopste pakket kost ¤5,95 per maand inclusief BTW en inclusief domeinnaam, 50 MB webruimte en e-mail.

Over Argeweb
Argeweb is met ruim 30.000 domeinnamen een van de grootste webhostingproviders van Nederland. Het streven van Argeweb is om hoogwaardige kwaliteit te bieden in combinatie met zeer uitgebreide pakketten inclusief tools om een website, een shop en een weblog te maken. Argeweb is initiatiefnemer van de online televisieserie Webmee.TV, waarin presentatrice, actrice en radio-DJ Froukje de Both zelf haar website maakt op www.froukjedeboth.nl.