Sportus.nl is terug

Mode met een knipoog naar sport

LEIDEN, 20060523 -- Na een afwezigheid van 5 jaar is de online sportwinkel Sportus.nl terug. Tijden veranderen, smaken veranderen. Ook het assortiment is aangepast naar de wensen van deze tijd. Sportus.nl biedt diverse artikelen op het gebied van sport couture en retro fashion. Mode met een knipoog naar sport.


Sport fashion bepalend voor modebeeld
Sport heeft zijn weg in de mode gevonden. Gerenommeerde ontwerpers introduceren speciale lijnen geënt op sport. Het assortiment van Sportus.nl haakt in op deze trend. De internetwinkel biedt diverse fashion items van verschillende collecties. Mode met een knipoog naar sport. Sportus.nl levert artikelen van merken als Judith Osborn Original, Copa Classic en Dutch Majestic.

Oude wijn in nieuwe kruiken
De tijd lijkt rijp voor de gewaagde concepten van eind jaren '90. LetsBuyIt.com is terug van weggeweest, Haburi.nl is opnieuw gelanceerd. Ook Boo.com komt in 2006 met een nieuwe online winkel. Internetwinkels vinden vijf jaar na de internetcrisis het vertrouwen om de oorspronkelijke initiatieven opnieuw te lanceren.

Adam Curry
Eind 1999 werd Sportus.nl gelanceerd. Investeerder Adam Curry stond aan de basis van het initiatief. Daarnaast werd de internetwinkel ondersteund door (oud-)sporters als Marcel Wouda, Jacco Eltingh, Ron Zwerver en Daniëlle Overgaag. Het was de winkel 'voor en door sporters'. In 2001 ­ het hoogtepunt van de internetcrisis - verdween Sportus.nl uit Nederland.