Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

datum: 17 mei 2006

Premiere film 'Soesterkwartier, een dorp in Amersfoort'

Op 24 mei is er de première van een documentaire over de Amersfoortse wijk Soesterkwartier. De film is gemaakt door de Amersfoortse filmproducent ATP Film Company. Het is een documentaire en toont het Soesterkwartier in al haar facetten. Haar geschiedenis, haar bewoners en hun persoonlijk verhaal, haar architectuur en leuke weetjes. Voorafgaand aan de première ontvangt wijkwethouder Hans van Daalen de documentaire op dvd en een bijbehorend boekje. De film is voor publiek op 26 mei te zien in het Theater De Lieve Vrouw. De dvd en het boekje zijn dan ook samen verkrijgbaar voor E 12,50 in De Wijkwinkel, De Observant, BRUNA Soesterkwartier, De Algemene Boekhandel en Boekhandel Veenendaal.

Soesterkwartierders hebben de onderwerpen die in de documentaire aan bod komen zelf gekozen. Met medewerking van de werkgroep Foto en Route zijn verschillende bewoners geïnterviewd, foto's en archieven opgezocht en is er in de wijk gedurende meerdere jaargetijden vele uren gefilmd. De film is mede tot stand gekomen dankzij een subsidie van Actieplan Cultuurbereik en een bijdrage uit het buurtbudget. Woningbouwverenigingen De Alliantie Eemvallei en Portaal hebben de dvd en het boekje opgenomen in hun welkomstgeschenk aan nieuwe bewoners van het Soesterkwartier.

Informatie: S. Coen, communicatiemedewerker sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) telefoon 033 469 43 24 of ATP Film Company telefoon 033 456 58 88.

De pers is van harte uitgenodigd om de première bij te wonen op 24 mei 2006 in Theater De Lieve Vrouw aan de Lieve Vrouwestraat 13.

Het programma:
19.00 uur Ontvangst
19.10 uur Naar de Zaal
19.15 uur Uitreiking dvd en boekje aan wijkwethouder Hans van Daalen 19.20 uur Woord van wijkwethouder Hans van Daalen 19.30 uur Start vertoning documentaire
20.10 uur Onder genot van een drankje gelegenheid tot napraten


---- --