Politie Hollands Midden

Datum: 24 mei 2006


---
Leiden Beroving van tas Een 82 jarige vrouw is op dinsdag 23 mei, omstreeks 16.00 uur, in een verzorgingstehuis in Leiden beroofd van haar tas. De vrouw zat in de gang van het bejaardentehuis op een stoel toen zij aangesproken werd door een man. De man sloeg een arm om haar heen. Vervolgens pakte hij de tas van de vrouw uit de rollator en is hij weggelopen in de richting van de achteruitgang. De politie heeft een 20 jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden op verdenking van de beroving. De man voldeed aan het signalement en is op het bureau gehoord. Hij verklaart er niets mee te maken te hebben. De politie zet het onderzoek voort.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval De politie heeft hulp geboden bij een ongeluk op de kruising van de President Kennedylaan en de Burgemeester Bruins Slotsingel. Op dinsdag 23 mei, omstreeks 19.20 uur, botsten een auto en een bromfietser. De bromfietser, een 20 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn raakte gewond en is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De automobilist, een 39 jarige man uit Alphen aan den Rijn, reed in zijn auto over de President Kennedylaan in de richting van de Burgemeester Bruins Slotsingel. Hij wilde bij de het kruispunt rechtsaf slaan. Hij kon ondanks dat er voor het verkeerslicht voor rechtdoor een lange rij stilstaande auto's stond de voorsorteerstrook voor rechtsaf oprijden. Hij ziet op een gegeven moment echter een bromfietser voor hem oversteken die hij niet meer kan ontwijken.

Gouda Beroving van tas De politie is een onderzoek gestart nadat een 21 jarige Goudse aangifte deed van beroving van haar tas. Zij fietste op dinsdag 23 mei, omstreeks 21.35 uur, over de Karnemelksloot toen zij twee jongens met een scooter ter hoogte van de 1e Kade bij het bruggetje zag staan. Eén van de jongens kwam op haar afgerend, pakte haar bij de arm en bracht haar uit balans, waarna hij haar tas wegnam. De jongens sprongen op de scooter en gingen er vandoor. De politie vraagt getuigen zich te melden, dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---


---

---
Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --