Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 24 mei 2006

COMPUWARE VEREENVOUDIGT HET TESTEN VAN DE SYSTEEM- EN NETWERKBELASTING VAN APPLICATIES

QALoad 5.5: hergebruik van regels vereenvoudigt én versnelt het testen via scripts

Compuware introduceert QALoad 5.5 voor het testen van de prestaties van applicaties. Testers kunnen hiermee beduidend meer efficiency bereiken dankzij een op wizards gebaseerde automatisering en een aanpak aan de hand waarvan testers kunnen samenwerken.

QALoad kent een nieuwe geautomatiseerde wizard voor het parametriseren van testscripts. Ook is voorzien in een bibliotheek, waar testers gebruik van kunnen maken voor het ontwerpen, opslaan en delen van regels. Met deze bibliotheek kunnen gebruikers tijd besparen bij het testen van lastig te automatiseren 'patterns'. Het ontwerpen en onderhouden van scripts zal hierdoor in de regel veertig tot vijftig procent minder tijd in beslag nemen.

Compuware's QALoad is een geautomatiseerd testhulpmiddel. Het is bedoeld voor web-, Java- en .NET-applicaties evenals standaard ERP- of CRM-applicaties en informatiesystemen die voor een gedistribueerde omgeving zijn bedoeld. QALoad simuleert duizenden gebruikers die met de te testen applicatie belangrijke bedrijfstransacties uitvoeren. Op deze manier kunnen de prestaties en de schaalbaarheid van een toepassing al worden verzekerd voordat deze in gebruik is genomen. Testers kunnen hierdoor in een vroeg stadium problemen vaststellen en oplossen, de systeemprestaties optimaliseren en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de succesvolle ingebruikname van de applicatie.

Nieuwe functionaliteiten van QALoad zijn:


- Wizard voor het parametriseren van regels: Een nieuwe wizard vereenvoudigt het ontwerpen van de regels die nodig zijn voor het simuleren van een bedrijfstransactie. Hierdoor besparen testers tijd, doordat ze zich tijdens het scripting-proces minder hoeven te verdiepen in de code. Daarnaast zijn ze in staat om meer testen af te maken en op tijd applicaties op te leveren.


- Regelsbibliotheek: Regels die met deze wizard zijn ontworpen, kunnen worden beheerd in QALoad's regelsbibliotheek. De regels kunnen worden gedeeld met de andere leden van het testteam, dat leidt tot meer eenduidigheid en nauwkeurigheid van de te gebruiken testmiddelen. Bovendien kunnen meerdere gebruikers bij het testen van de applicatieprestaties worden betrokken.


- Expert User voor webapplicatie: Nieuw in QALoad 5.5 is de rol van ExpertUser waarmee prestatieproblemen nog beter kunnen worden opgespoord en opgelost. De netwerk- en servertijd die individuele componenten in beslag nemen, kunnen hierdoor zeer gedetailleerd worden bekeken. Op deze manier kunnen prestatieproblemen zeer snel worden opgelost.


- Uitgebreide monitoring-op-afstand: Gebruikers van QALoad kunnen een verband leggen tussen de meetprestaties van servers waarop SAP, WebLogic of WebSphere is geïmplementeerd en de totale prestaties van een test. Hierdoor kan het vinden van de daadwerkelijke oorzaak van prestatieproblemen sterk worden verbeterd.


- Uitgebreide rapportage: QALoad 5.5 bevat sjablonen voor het analyseren van de testresultaten, het analyseren van systeemtransacties en het identificeren en analyseren van componenten of stukken programmacode die slecht presteren.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u via: http://www.compuware.com/pressroom/news/2006/5566_ENG_HTML.htm.

COMPUWARE NEDERLAND
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Governance, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl.

# # #

Perscontact:
Berith Behrens-Selling
PR Manager Compuware
020-311 88 16
mailto:berith.selling@nl.compuware.com

Leoni Janssen
Edelman
020- 301 09 80
mailto:leoni.janssen@edelman.com