Universiteit van Tilburg 24 mei 2006

Start wervingcampagne met openluchtdebat en essaybundel

Nieuwe opleidingen Religie in Samenleving en Cultuur

Aan de Universiteit van Tilburg gaat op 1 september 2006 een nieuwe bacheloropleiding van start: Religie in Samenleving en Cultuur. Deze opleiding wordt verzorgd door de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen. Vanuit verschillende invalshoeken krijgen de studenten een brede oriëntatie in de rol van religie in de hedendaagse samenleving en cultuur, met name in Nederland. Het vertrekpunt van de opleiding is gelegen in actuele maatschappelijke en culturele vraagstukken. De opleiding legt bijzondere nadruk op het christendom, dat de westerse cultuur diepgaand heeft beïnvloed. Maar ook de islam, die in onze contreien een betrekkelijke nieuwkomer is, krijgt veel aandacht.

Ter introductie van deze nieuwe bacheloropleiding start de faculteit de campagne 'Wat bezielt de mens'. Hoogtepunt van de campagne is het openluchtdebat, getiteld 'Religie, bindende kracht of scheidende macht', dat op donderdag 8 juni om 15.00 plaatsvindt op de campus van de Universiteit van Tilburg. Anil Ramdas (columnist NRC-Handelsblad), Leon van der Zanden (cabaretier, presentator Omroep Brabant) en Merlijn Passier (presentator Omroep Brabant) zullen samen met vier wetenschappers van de universiteit discussiëren over de thema's:
* Voetbal en rituelen

* Religie in het publieke domein

* Waarom doen religies zo moeilijk over seks?
* Internet en religie

Dit zijn ook de thema's die behandeld worden in de essaybundel, die in het kader van de campagne opgesteld is. De bundel is getiteld 'Wat bezielt de mens. Vier bespiegelingen over religie in samenleving en cultuur'. Auteurs van de bundel zijn: prof. dr. Paul Post, dr. René Munnik, dr. Jan Jans en dr. Donald Loose. Meer informatie over deze campagne is te vinden op de website: www.uvt.nl/watbezieltdemens.

Noot voor de pers
Het openluchtdebat vindt plaats op 8 juni van 15.00-17.00 uur op de campus van de Universiteit van Tilburg. Toegang is gratis. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd het debat bij te wonen. Het overnemen van de artikelen in media en het afnemen van interviews met een van de auteurs van de bundel is bespreekbaar. U kunt contact opnemen met drs. Annemeike Tan of met drs. Linda Jansen, tel: 013 466 2614, e-mail: a.m.tan@uvt.nl, l.jansen@uvt.nl

UvT Persbericht