Gemeente Leiden

Medewerker DZB in actie voor de Zonnebloem

Leidenaar Vincent van der Walle fietst 'm d'r voor de 38ste keer in

Vincent van der Walle won in 2003 en 2005 het onderdeel 'Fiets m' d'r in' van het TROS-programma 'Te land, ter zee en in de lucht' en hij gaat nu proberen zijn titel te verdedigen. Hij gaat daarbij voor de snelste tijd (in 2005 7,71 seconden) én voor de Zonnebloem. Met een speciale Zonnebloemfiets legt hij het 36 meter lange parcours af over het water van de Grote Dobbe in Zoetermeer. De opnames van het spektakel zijn zaterdag 27 mei. Vincent, geboren (1971) en getogen in Leiden, werkt al 13 jaar voor DZB Leiden als metaalarbeider, elektromonteur, magazijn- en logistiek medewerker en bij een beddencentrale. Hij is nu vanuit DZB gedetacheerd als allround medewerker bij een groothandel in eieren en doet voor de 38ste keer mee aan een of meer onderdelen van 'Te land, ter zee en in de lucht.

In actie voor de Zonnebloem
Met zijn deelname hoopt Vincent van der Walle extra publiciteit te krijgen voor de Zonnebloem. "Via mijn werkgever Guliker & Roodbol (distributeur van zonnebloemeieren) kwam ik op het idee om iets voor de Zonnebloem te doen. Een deel van de opbrengst van onze speciale eieren komt ten goede aan het werk voor zieken en gehandicapten. Dat vond ik zo geweldig, dat ik ook iets persoonlijks wilde doen. Dus heb ik de telefoon gepakt. De Zonnebloem was meteen enthousiast," aldus Van der Walle. Hans van Oijen van de plaatselijke Zonnebloemafdeling Zoetermeer-Buytenwaert: 'Dit is natuurlijk een geweldig initiatief. De Zonnebloem is namelijk net een publiekscampagne gestart met de slogan 'De Zonnebloem kleurt je wereld'. De actie van Vincent om in een campagneshirt op een zonnebloemfiets mee te doen komt precies op het juiste moment.'

Nadere informatie:

Bert van den Ham, bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 51 18 en (06) 224 394 88. Voor een interview met Vincent van der Walle en/of de plaatselijke Zonnebloemafdeling Zoetermeer-Buytenwaert, kunt u contact opnemen met: Vincent van der Walle, deelnemer Te land ter Zee en in de Lucht tel. (071) 572 18 50. Hans van Oijen, voorzitter plaatselijke afdeling Zoetermeer-Buytenwaert tel. (079) 351 84 88. Voor informatie over de Zonnebloem of de campagne kunt u bellen met Inez van Bezouw, hoofd afdeling Communicatie Nationale Vereniging de Zonnebloem tel. (076) 564 63 10.

---- --