Politie Limburg-Noord

Aanhoudingen voor poging oplichting bank

Datum: 24-05-2006
Tijd bericht: 12:59
Plaats: Roermond
De Bovenregionale Recherche heeft op vrijdag 19 mei jl. in samenwerking met de regiopolitie Limburg-Noord een oplichting van een bank in Roermond voor tienduizenden euro's weten te voorkomen. Daarbij werden in Roermond een 32- en 51-jarige man uit Purmerend en een 25-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

De Bovenregionale Recherche werd op woensdag 17 mei op de hoogte gebracht van het op handen zijnde delict, door een melding van het Interregionaal Bureau Geld- en Waardeverkeer Zuid Nederland van de regiopolitie Limburg-Noord. Op vrijdag 19 mei deed een van de verdachten zich voor als een afgevaardigde van een winkelketen en probeerde met een vals identiteitsbewijs het geldbedrag op te nemen. Deze man werd bij de bank met een smoes afgewimpeld, waarop vervolgens de drie verdachten werden aangehouden.

Bij de aanhouding werd een personenauto, diverse mobiele telefoons en een vals identiteitsbewijs aangetroffen en voor nader onderzoek in beslag genomen.

Alle verdachten zijn maandag 22 mei jl. voorgeleid bij de rechter-commissaris in Zwolle, die de bewaring voor veertien dagen heeft bevolen. Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie in Zwolle-Lelystad.