90 procent energiegebruik bespaard door OXYCOM

Oxycom fresh air b.v.
r/> Technologie van OXYCOM bespaart energieverbruik tot 90% bij koelen van lucht

Nederlands energiebesparend alternatief voor airco gepresenteerd aan Chinese regeringsleiders

Beijing, 24 mei 2006 - OXYCOM uit Raalte, een hightech bedrijf op het gebied van luchtkoeling, presenteert tijdens de Chitec 2006 haar energiebesparende technologie aan de Chinese regering en top van de overheid en bedrijfsleven. Voor het Nederlandse bedrijf Oxycom betekent dit een doorbraak in China, na de Verenigde Staten de grootste gebruikers van energie ter wereld.
De Chitec is een combinatie van een forum en de grootste hightech beurs van Azië en vindt plaats van 23 tot en met 27 mei in de Chinese hoofdstad Beijing.

OXYCOM is door de Chinese overheid uitgenodigd om haar OXYCELL-technologie te presenteren vanwege de grote mogelijkheden tot energiebesparing in vergelijking met traditionele airconditioning.
Dankzij de OXYCELL kan er tot 90% besparing worden gerealiseerd op het energieverbruik. Bovendien is OXYCELL vrij van koelgassen die de ozonlaag aantasten. Airconditioning is voor China een serieus probleem: in periode 1990 tot 2003 is het aantal huishoudens dat in China een airconditioning heeft toegenomen van 11,6% tot 61,8% (bron: US State Department of Energy).

Algemeen directeur en oprichter van OXYCOM Hans Reinders spreekt tijdens diverse presentaties met ministers en directeuren van kenniscentra en instituten op het gebied van energiebeleid en bouw.
Reinders neemt onder meer deel aan een strategische sessie over energiebeleid voor China. Een speciaal symposium over de mogelijke toepassingen van de technologie van OXYCOM onder auspiciën van professor Wim Zeiler van de Universiteit Eindhoven, is met 300 aangemelde bezoekers uitverkocht.

De afgelopen maanden heeft OXYCOM met verschillende overheidsinstellingen en kenniscentra de technologie besproken. Ook zijn er twee 'letters of intent' opgesteld met Chinese partners in het bedrijfsleven om de OXYCELL-technologie te licenseren.

'Door de omvang van de Chinese markt, de schaalgrootte van de Chinese maakindustrie en de wil van de overheid om duurzamer te gaan produceren kan de technologie bereikbaar worden gemaakt en kan er voldoende massa worden gemaakt om echt een bijdrage te leveren aan energiebesparing en vermindering van het broeikaseffect', aldus Reinders.

De Chitec is voor OXYCOM het platform om haar technologie te presenteren en wereldwijd te lanceren.

Voor meer informatie

OXYCOM (tijdens Chitec) Communication Concert
De heer Ted Reinders De heer Fred Balhuizen

+ 31 6 51 99 47 78 + 31 6 204 203 71
ted.reinders@planet.nl fred.balhuizen@comcon.nl
balhuiz1@xs4all.nl

Oxycom op de Chitec Hal 1 - 1A - standnummer 1006 (t.o. Nokia)

Over OXYCOM
OXYCOM is een onderneming uit Raalte onder leiding van Hans Reinders. OXYCOM ontwikkelt een nieuwe technologie voor klimaatbeheersing. Inmiddels is dit een beproefde technologie die kan worden toegepast in zogenaamde 'verse luchtkoelsystemen'. Daarmee kan gedurende elk seizoen een natuurlijk, fris en zuurstofrijk binnenklimaat worden gecreëerd, maar minstens zo belangrijk is de energiebesparing.

OXYCOM heeft de OXYCELL Fresh Air X-Changer ('OXYCELL') ontwikkeld. Dit is een zeer efficiënte, compacte, lichtgewicht warmtewisselaar die (dauwpunts) koeling en ventilatie combineert met hoogrendement warmteterugwinning. De technologie van OXYCOM is het energiebesparende en milieuvriendelijke alternatief voor airconditioning. De technologie van OXYCOM kan tot 90% energiebesparing leiden in vergelijking met traditionele airco.
De systemen waarin de technologie van OXYCOM wordt toegepast, werken bovendien zonder gebruik te maken van koelgassen. Koelgassen tasten de ozonlaag aan en versterken het broeikaseffect.

OXYCOM is de eerste onderneming die de verschillende technieken van ventilatie, koelen en warmteterugwinning in 1 product heeft weten te combineren.

Over Chitec 2006
OXYCOM neemt deel aan de Chitec 2006 in Beijing die wordt gehouden van 22 t/m 27 mei aanstaande. De Chitec wordt nu voor de 9e keer gehouden en is het belangrijkste evenement van China op het terrein van technologie en economie. Op de congressen en fora die tijdens de Chitec worden gehouden komt de premier van China en veel van zijn ministers. Daarnaast zijn onder de gasten de twee laatste Nobelprijswinnaars voor economie, talloze CEO's onder meer van Siemens, Nokia, Hitachi en het Chinese bedrijfsleven en ministers uit het buitenland. Namens Nederland is onder meer minister Veerman (LNV) aanwezig.