Mei 2006

Gratis draadloos en rookvrij in Mövenpick Amsterdam Het in september te openen Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre wordt in zijn geheel voorzien van een LAN-verbinding, waarmee draadloos internetten in alle ruimtes binnen het hotel mogelijk wordt. De gasten zullen er gratis gebruik van kunnen maken. Het hotel zal verder helemaal rookvrij zijn.
Ron Bar-El, General Manager van het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre: "Als extra service biedt ons 4-sterren plus hotel in zowel alle openbare ruimtes als in alle kamers een gratis draadloze internetverbinding aan. Daarmee komen wij tegemoet aan de zakelijke gast, maar ook aan de moderne toerist'.

Ook vaste verbinding
Overigens is het, voor degenen die niet over een draadloze netwerkkaart beschikken of die meer privacy willen, in alle kamers ook mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van een vaste internetverbinding. 'Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre loopt hierin voorop, evenals met het rookrvije beleid dat binnen het gehele hotel geldt', aldus Ron Bar-El.

Helemaal rookvrij
Mövenpick Amsterdam City Centre wordt tevens een geheel rookvrij hotel. Daarmee is Mövenpick de eerste grote hotelketen met een rookvrij hotel in Nederland. In geen enkele ruimte binnen het hotel zal roken zijn toegestaan.

General Manager Ron Bar-El: 'Wij hebben voor helemaal rookvrij gekozen omdat wij gezond met de toekomst bezig willen zijn en wij voelen dit als een maatschappelijke verplichting. Wij kijken sowieso graag vooruit, hetgeen we ook laten zien door een gratis draadloze internetverbinding in het hele hotel aan te bieden."

Toplocatie
Het nieuwe hotel, ontworpen door de bekende Nederlandse architecten Claus en Kaan, ligt aan het water, op een toplocatie in de Oostelijke Handelskadebuurt, tussen de nieuwe Passenger Terminal Amsterdam en het Muziekgebouw/Bimhuis. De Dam, het Koninklijk Paleis en het oude centrum met zijn vele bezienswaardigheden; alle bevinden zich op loopafstand.

Faciliteiten
Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre biedt 408 smaakvol ingerichte kamers in de categorieën Standaard en Executive en beschikt over 31 Junior Suites en één Suite, alle verdeeld over 20 etages. Alle kamers zijn niet -roken en voorzien van een sofa die tot comfortabel derde bed kan worden omgetoverd en hebben een gratis draadloze LAN-verbinding, airconditioning én een spectaculair uitzicht over de haven of de stad. Gasten die per auto komen kunnen deze in de gemakkelijk bereikbare ondergrondse parkeergarage parkeren, waar ook 20 speciale plaatsen voor touringcars zijn gereserveerd.

Conferentieruimte
Er is meer dan 900 m2 aan ultramoderne, flexibele conferentieruimte met natuurlijk daglicht die plaats biedt aan maximaal 600 conferentiegangers, met gratis LAN-verbinding in alle openbare ruimten. De naastgelegen Passenger Terminal Amsterdam van meer dan 3.000 m2 kan tevens voor allerlei samen met het hotel georganiseerde evenementen worden gebruikt.