Gemeente Heerenveen

ontwerpt multifunctionele accommodatie in jubbega
---

Actueel

Persberichten

persbericht

Wind Groep uit Drachten ontwerpt multifunctionele accommodatie in Jubbega

24/05/2006

Wind Groep Architecten Ontwikkelaars uit Drachten ontwerpt het nieuw multifunctioneel gebouw in Jubbega. Deze accommodatie biedt straks onderdak aan de beide scholen uit Jubbega, de bibliotheek, kinderopvang, peuterspeelzaal, jeugdwerk, dienstencentrum en een eetgelegenheid. Daarnaast worden er een aantal zorgwoningen gebouwd. De accommodatie wordt tegen de bestaande Expansiehal aangebouwd en gaat daar een geheel mee vormen.

Realisatie van de multifunctionele accommodatie is een onderdeel van het plan de Kompanije. Bij het plan zijn verschillende partijen betrokken: stichting Multifunctioneel Gebouw Jubbega, de gemeente Heerenveen, woningstichting Arqin, Caleidoscoop, Kinderwoud, Talant, Moerborch, thuiszorg de Friese Wouden, OBS De Feart, CBS Fan 'e Wiken, bibliotheek en de speeltuinvereniging.

Architecten
Voor het project hadden zich zo'n 50 architecten ingeschreven. Uit die groep zijn vijf bureaus geselecteerd. Een selectiecommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de deelnemende partijen, heeft nu een keuze gemaakt. De selectie heeft plaats gevonden op basis van Europese aanbestedingsregels.

De ontwerpen van de bureaus zijn beoordeeld op drie aspecten:

- visie en wijze van uitvoering (multifunctionele mogelijkheden, ruimte voor ontmoeting, integratie met Expansiehal, inpassing in omgeving)

- aanpak en organisatie (plan van aanpak, projectorganisatie)

- honorarium

Wind Groep kwam op basis van deze aspecten als beste uit de bus. Het ontwerp is goed doordacht en flexibel, past goed in Jubbega en biedt in de toekomst voldoende mogelijkheden wanneer het gaat om een uitbreidingen.

Het plan zal begin juli aan de bevolking van Jubbega-Hoornsterzwaag gepresenteerd worden.