Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave woensdag 24 mei

* DOOR OPSPORING VERZOCHT TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OVERVAL

TABAKSZAAK
ROTTERDAM-KRALINGEN- In de afgelopen twee weken zijn twee verdachten, beiden Rotterdammers en 17 en 16 jaar oud, aangehouden in de zaak van de beroving van een tabakszaak aan de Oostzeedijk 13 februari jl.. Destijds raakte de 49-jarige eigenaar gewond toen hij met geweld beroofd werd in zijn zaak door twee onbekende mannen. De zaak is in april in het televisieprogramma Opsporing Verzocht behandeld. Naar aanleiding van deze uitzending kwamen een aantal tips binnen die vervolgens nader onderzocht werden. Mede naar aanleiding van dit onderzoek meldde op 16 mei j.l. een 17-jarige verdachte zich aan een politiebureau, waarop hij direct werd aangehouden. Een 16-jarige medeverdachte kon afgelopen dinsdag worden aangehouden. De twee zijn ingesloten voor verhoor.


* VRACHTWAGENCHAUFFEUR GEWOND NA AANRIJDING

ROTTERDAM - Een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Breda is woensdagochtend gewond geraakt na een aanrijding op de Zuidbaan van de A15. De vrachtwagenchauffeur kreeg rond half tien pech met zijn vrachtwagen en zette deze op de vluchtstrook, naast de invoegstrook. Een 54-jarige automobilist uit Hellevoetsluis kon de chauffeur, die gedeeltelijk over de invoegstrook liep, niet meer tijdig ontwijken. De chauffeur werd geschept en liep meerdere beenfracturen op. Vervolgens ontstond een kop-staart-aanrijding waarbij vier personenauto's betrokken. Deze ontstond omdat een automobiliste moest remmen voor het slachtoffer dat gedeeltelijk op de weg lag. De 52-jarige man uit Breda is, vermoedelijk met beenletsel, overgebracht naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.


* BRAND OP DAK BEJAARDENTEHUIS
ROTTERDAM - Woensdagochtend omstreeks negen uur ontstond er brand op het dak van een bejaardentehuis aan het Vaasahof. De brand is vermoedelijk ontstaan tijdens werkzaamheden aan de dakbedekking. Hierbij vatte isolatiemateriaal vlam dat voor rookontwikkeling zorgde. De bewoners van diverse woningen werden door personeel uit hun woning gehaald en in de eetzaal opgevangen. Nadat de brandweer de woningen had doorlucht konden de bewoners weer terug naar hun woning. Er raakte niemand gewond.

Ochtenduitgave woensdag 24 mei