Provincie Overijssel

Regiotaxi gegarandeerd voor komende jaren

Vervoerscombinatie Nederland gaat de komende jaren het Regiotaxivervoer Noordwest-Overijssel verzorgen. De provincie Overijssel heeft samen met de gemeenten Kampen en Zwartewaterland een nieuwe vervoerder gezocht voor het vervoer van Regiotaxi Noordwest-Overijssel, omdat het vorige contract was verlopen.

Dit heeft geleid tot een (voorlopige) gunning van het vervoer aan deze nieuwe partij in deze regio, voor een periode van minimaal drie tot maximaal vijf jaar, in gaande 1 september 2006. âMet de nieuwe partij hebben we er vertrouwen in dat we met deze vorm van openbaar vervoer de inwoners van de regio goed kunnen bedienenâ, aldus gedeputeerde Job Klaasen.

Regiotaxi Noordwest-Overijssel rijdt al vanaf 1 september 2001. Regiotaxi is een vorm van deeltaxivervoer vergelijkbaar met de treintaxi. Reizigers dienen zich minimaal 1 uur voor vertrek aan te melden en kunnen vervolgens binnen een gebied van ongeveer 25 kilometer van deur tot deur worden vervoerd tegen een aantrekkelijk tarief. Reizigers kunnen bij deeltaxi met andere reizigers worden gecombineerd. De Regiotaxi is bedoeld als aanvulling op bus en trein. Met de komst van de regiotaxi hebben alle inwoners binnen West-Overijssel een vorm van openbaar vervoer.

In de afgelopen periode maakten jaarlijks bijna 100.000 reizigers gebruik van dit vervoer in de Kop van Overijssel. Het vervoer is ook zeer geschikt voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Vandaar dat veel gemeenten binnen Overijssel vanuit de gemeentelijke verantwoordelijkheid voor de WVG (Wet Voorzieningen Gehandicapten) betrokken zijn bij dit vervoer.

Het vervoer is de afgelopen vijf jaar naar tevredenheid uitgevoerd door De Vier Gewesten Personenvervoer, waarbij Taxicentrale Zwolle als hoofdaannemer fungeerde.

Informatie over Regiotaxi Noordwest-Overijssel is te verkrijgen via het inlichtingennummer 0900-82 94 235 (â¬0,10 per minuut). Om gebruik te maken van de Regiotaxi kan een taxi gereserveerd worden via het reserveringsnummer 0900 â 22 55 384 (â¬0,10 per minuut).