CDA afdeling Gelderland


CDA kondigt 7 initiatiefvoorstellen aan!

24-05-2006

Het CDA kondigde woensdag 24 mei 2006 tijdens de Algemene Beschouwingen 7 initiatieven aan die direct ten goede komen aan de burgers van Gelderland. Het CDA streeft hiermee naar een Gelderse samenleving waarin mensen die mee willen doen, ook mee kunnen doen. De 7 initiatiefvoorstellen worden in de slotperiode van deze regeertermijn ingediend.

Het gaat om de volgende initiatieven:

BIJDRAGE AAN STICHTING LEERGELD

Stichting Leergeld richt zich op ouders van schoolgaande kinderen die bijvoorbeeld de sportclub, muziekles of zelfs schoolkosten niet meer kunnen betalen. Stichting Leergeld is nu actief in de 4 grote Gelderse gemeenten en bestaat voornamelijk uit vrijwilligers. Met dit initiatief wil het CDA bewerkstelligen dat de Stichting in heel Gelderland en voor alle Gelderse inwoners die in problemen zijn geraakt aan de slag kan. Hiermee wil het CDA in Gelderland echte armoede aanpakken en met name kinderen die mogelijkheden geven waar ze recht op hebben.

JONGE ONDERNEMERS - VAN ACHTERSTAND NAAR MIDDENSTAND

Het CDA zal het CDA Starterspakket Van Achterstand naar Middenstand introduceren. Hierin staan maatregelen die het makkelijker moeten maken voor jongeren tussen de 20 en 35 een onderneming te starten.

MANTELZORGS

Mantelzorgers zorgen voor een naaste zonder daar iets voor terug te verwachten. Mantelzorger zijn overkomt mensen en zij gaan er vaak mee door tot het echt niet meer kan. Het is een groep die in stilte ongelofelijk veel werk verricht. Zij verdienen daarom meer aandacht en ondersteuning.

STARTERSWONINGEN

Het CDA stelt een aantal maatregelen voor dat ervoor zorgt dat starters op de woningmarkt makkelijker een huis kunnen kopen. Ten eerste moet het aanbod van starterswoningen groter worden. Ten tweede, moet het voor starters makkelijker worden een woning te kopen door bijvoorbeeld renteloze leningen aan te bieden.

LANGZAAM VERKEER

De agrarische sector moet voor haar dagelijkse werkzaamheden gebruik kunnen maken van de provinciale wegen. Het CDA zal een initiatiefvoorstel indienen dat het gebruik van en de doorstroming op de provinciale wegen, met toegang voor het agrarisch werkverkeer, mogelijk moet maken.

GLASTUINBOUW

Het CDA wil deze groeiende sector ondersteunen door concentratie te bevorderen en innovatiekracht in deze sector verder te ontwikkelen. In het CDA voorstel komt er een financiële regeling om verouderde kassengebieden op te ruimen en vervuilde grond schoon te maken.

REGELGEVING

Regelgeving moet er zijn om de Gelderse burgers te dienen en niet andersom. Waar regelgeving belemmerend werkt, droogt enthousiasme op en blijven plannen op de plank liggen. Het CDA wil fors schrappen in overbodige provinciale regelgeving en zal de komende maanden stelselmatig het schrappen van die overbodige regels op de agenda plaatsen.