Ingezonden persbericht


persbericht dIEREN 15-05-2006

10 jaar Pokémon

PokÉmon dagen in het tv toys museum

25 tot en met 28 mei 2006 te Dieren

Op 28 mei worden de Open Nederlandse Kampioenschappen Pokémon kaartspel gespeeld. De drie winnaars (in verschillende leeftijdscategorieën) gaan naar de Wereldkampioenschappen Pokémon in Amerika.

Kijk op www.ps-games.nl en schrijf je in. Op 25, 26 en 27 mei zijn er mensen van PS games aanwezig die je het spel kunnen leren.

Wereldpremière: nieuwste Pokémon film 'Doel Deoxys'.

Jij kijkt als allereerste naar de nieuwste Pokémon film Doel Deoxys: de strijd tussen de Pokémon Deoxys en Rayquaza. Het spannendste avontuur dat Ash en zijn Pokémon vriendjes ooit hebben beleefd! Deze film wordt doorlopend in de bioscoop van het TV Toys museum vertoond.

Tijdens deze dagen kunnen jullie ook de Pokemon 'Deoxys' downloaden voor in de Gameboy Advantace spellen.

Speel Pokémon Link:

Speel de meest gave Pokémon spellen ooit op de GameCube, Game Boy SP en natuurlijk de allernieuwste Pokémon game Pokémon Link voor de Nintendo DS. Neem je Game Boy en Pokégames mee! Je kunt Pokémon ruilen met andere spelers. www.nintendo.nl

Met je held op de foto:

Pikachu is in Dieren om met zijn fans op de foto te gaan.

Ruilbeurs: als je dubbele Pokémon spullen wilt ruilen of verkopen dan is dat mogelijk van 25 tot 28 mei. Dit moet je van te voren opgeven, dan kunnen we rekening houden met het aantal tafels. Bel hiervoor naar het museum op nummer 0313 490888 (2).

Europa's grootste Pokémon expositie.

Pokémon. Dit videospelletje verscheen voor het eerst in Japan in 1996 en werd direct een doorslaand succes.

Dit succes resulteerde in Pokémon televisieseries, films, ruilkaarten, speelgoed en andere merchandising.

Op 25 mei opent de expositie en is tot 1 november 2006 te bewonderen.

Ruim 300 m² merchandising, speelgoed, gebruiksartikelen, strips, knuffels, van over de hele wereld. Veel actiefiguren uit Japan en Amerika staan in tientallen vitrinekasten uitgestald. Naast de voorstelling in de bioscoop worden er op twee grote projectie TV's doorlopend afleveringen en films vertoond.


· In de zomervakantie worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Ontwerp je eigen Pokémon held en maak kans op een van de vele leuke prijzen. Meer hierover binnenkort op onze website.


· Het museum heeft ook een eigen TV-Kafé en een museumwinkel. Er zijn al enkele items van Pokémon te koop, we werken er hard aan om het assortiment uit te breiden.

Het is niet mogelijk om van te voren kaarten te bestellen! Het museum is elke dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De film zit bij de entree in begrepen. Ook voor de film kan niet worden gereserveerd. De zaal heeft een beperkt aantal zitplaatsen.

Openingstijden: tot 1 september dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Van 1 September tot Pasen woensdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

SPECIALE ENTREE: 25, 26, 27 en 28 mei is de entree slechts 4 Euro.

Voor de 4 Pokémon dagen 6,50 Euro

Tot in de wereld van televisie en film: TV Toys.

TV Toys museum info pers: tel: 0313 490 885

Wilhelminaweg 21 e-mail: Paul@tvtoys.nl

6951 BM Dieren