Politie Gelderland-Zuid

Veroorzaker aanrijding blijkt dronken

Passagier gewond

Wijchen, 25-05-2006 o De politie heeft nader onderzoek ingesteld naar aanleiding van een eenzijdige aanrijding op de Zuiderdreef in Wijchen woensdagavond omstreeks 22.50 uur.

Na een melding gingen politie en ambulance ter plaatse. Zij troffen daar een auto tegen een boom. In de auto bleken twee personen te hebben gezeten. Een 30-jarige passagier uit Wijchen is met nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn nek bleek gebroken. Bij de bestuurder, een 29-jarige Wijchenaar, werd in verband met botsen is blazen een blaastest afgenomen. De 29-jarige bleek onder invloed van alcohol (uitslag 380 ug/l op de ademanalyse) en is aangehouden.

In verband met het letsel dat de 30-jarige passagier opliep is nader onderzoek ingesteld. Verkeersongevallenanalyse deed technisch sporenonderzoek aan de weg en het voertuig. De 29-jarige bestuuder reed vanuit de richting Kerkeveld over de Zuiderdreef. Net na het nemen van een bocht ter hoogte van Abersland raakte hij de macht over het stuur kwijt. De auto kwam in een slip en tegen een boom om vervolgens aan de overzijde van de weg op een fietspad tot stilstand te komen. De politie heeft het rijbewijs van de 29-jarige ingevorderd.

De verdachte en het slachtoffer zullen nog nader worden gehoord. Het onderzoek wordt voortgezet. (08)