Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Andrea Jansen 055 - 548 66 48

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

25 mei 2006

Harderwijk - Jongen steelt sigaretten
Een 14-jarige jongen uit Harderwijk werd op 24 mei rond 9.45 uur door winkelpersoneel van een supermarkt aan de Krommekamp betrapt op diefstal van 3 pakjes sigaretten. Hij bekende de dag ervoor ook al een pakje sigaretten te hebben gestolen. Hij wordt overgedragen aan Bureau Halt.

Harderwijk - Jongen gewond bij ongeval
Een 11-jarige jongen raakte op 24 mei rond 14.45 uur gewond bij een ongeval op de Hoofdweg. Hij wilde met zijn fiets de weg oversteken, zag een auto aankomen, maar dacht dat deze linksaf wilde slaan. Hij stak over en botste tegen de auto, die werd bestuurd door een 69-jarige man uit Harderwijk. De jongen raakte lichtgewond en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Harderwijk - Inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Hondsdrafmeen. Op 24 mei werd tussen 13.00 en 15.00 uur de deur opengebroken en de woning werd doorzocht. Of er iets gestolen is, is nog niet bekend.

Oldebroek - Kop-staart botsing
Een 29-jarige vrouw uit Oldebroek raakte op 24 mei rond 16.00 uur gewond bij een botsing op de Zuiderzeestraatweg. Zij reed achter twee personenauto's, waarvan de voorste (bestuurd door een 25-jarige man uit IJsselmuiden) moest stoppen voor ander verkeer. De tweede auto (bestuurd door een 38-jarige man uit Leeuwarden) kon net op tijd stoppen, maar de derde auto, bestuurd door de 29-jarige vrouw, botste tegen de tweede auto. Deze botste hierdoor tegen de voorste auto. De vrouw werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Putten - Jongen trapt vrouw tegen been
Een 39-jarige vrouw uit Putten heeft aangifte gedaan van mishandeling door een onbekende jongen. Zij lag op 25 mei rond 00.30 uur in bed in haar woning aan de Pinnenburgweg en had overlast van een bromfiets die al een tijdje heen en weer reed voor haar huis en een schreeuwende jongen. Zij liep naar buiten en sprak de jongen aan. Hij trapte haar tegen haar been en rende, samen met een meisje, weg in de richting van de Garderenseweg. De jongen is ongeveer 19 jaar oud, heeft een blanke huidskleur, is ongeveer 1.80 meter lang, heeft een smal gezicht, heeft kort haar of is kaal en droeg een donkere pet, een donkere spijkerjas en spijkerbroek en donkere schoenen. Het meisje is ongeveer 17 jaar, blank, ongeveer 1.60 meter lang, iets gezet postuur en heeft lang, donker golvend haar. Zij droeg een witte jas, ongeveer driekwart lang.
De politie zoekt getuigen of mensen die het bovenstaande signalement herkennen. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844.

---

---- --