Politie Limburg-Zuid

Persberichten Politie Limburg-Zuid - Donderdag 25 mei 2006

Maastricht: voetgangster geschept op zebrapad

Een 81-jarige vrouw uit Maastricht is woensdagmiddag gewond geraakt toen ze op een voetgangersoversteekplaats aan de Dr. Bakstraat geschept werd door een auto. Het ongeluk gebeurde toen een automobilist stopte om de vrouw te laten oversteken, maar door de onoplettende bestuurder van een achteropkomend voertuig werd aangereden. Als gevolg daarvan schoot de auto door en werd de vrouw geschept. Ze kwam met een smak op het wegdek terecht en moest met een dubbele botbreuk in de linkeronderarm naar het ziekenhuis worden gebracht.

Heerlen: jongen overreden

Een 22-jarige man uit Heerlen is donderdagochtend zwaar gewond geraakt, toen hij door een merkwaardig toeval onder een auto terechtkwam. Het ongeluk gebeurde bij de bushalte ter hoogte van de Peppermill op de Beitel. De jongeman zag een wegrijdende auto voor een taxi aan en rende schreeuwend achter het voertuig aan. Toen de berijder van de auto stopte en achteruit reed om te zien wie er op hem geroepen had, overreed hij de 22-jarige man die net gestruikeld was. De jongen is met zware inwendige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

Tijdens het voorval, dat veel bekijks trok van het uitgaanspubliek, hield de politie een 19-jarige inwoner van Brunssum aan. Deze stond toe te kijken hoe de hulpverleners het slachtoffer onder de auto vandaan probeerden te krijgen en ging, ondanks herhaalde waarschuwingen, door het aanwezige politiepersoneel verwensingen naar het hoofd te slingeren. Hij werd ingesloten in het bureau te Heerlen.

Sittard: brandstichting, vernieling en diefstal in sexshop

De politie heeft woensdagmiddag een 20-jarige inwoner van Sittard aangehouden voor het stichten van brand en het plegen van vernielingen in een sexshop in de Stationsdwarsstraat in Sittard. Bovendien sloeg de man naar het winkelpersoneel en griste hij enkele bordjes met muntgeld weg voordat hij de zaak verliet.

De man stapte de winkel binnen met de mededeling dat hij een filmpje wilde zien. Terwijl hij dat deed, ging het brandalarm in de bioscoopruimte af. Toen het winkelpersoneel poolshoogte wou gaan nemen, kwam de man hen tegenmoet gerend en schreeuwde hij dat hij het filmdoek in brand had gestoken. Daarop begon hij wild om zich heen te slaan, vernielde hij enkele rekken met videobanden en tijdschriften en holde hij met medeneming van wat muntgeld op de toonbank de straat op.

Daar kon hij korte tijd later worden overmeesterd door de politie. De man is opgesloten.

Kerkrade: aanhouding gesignaleerde

De politie in Kerkrade heeft woensdagavond een man aangehouden die nog 89 dagen hechtenis tegoed had. Hij liep tegen de lamp toen een politiepatrouille zijn papieren wilde controleren omdat de man opvallend hard reed. Het gaat om een 33-jarige inwoner van Kerkrade. De aanhouding vond plaats in de Elbereveldstraat. De man probeerde zich nog aan zijn aanhouding te onttrekken door hard weg te rennen, maar hij werd al gauw ingehaald door de politieagenten die zijn papieren wilden controleren.

Eygelshoven: Duitsers aangehouden wegens drugsbezit

Bij de eerste beste actie van het onlangs opgerichte Joint Hitteam-Oost heeft de politie woensdagmiddag in de Veldhofstraat in Eygelshoven een 19-jarige jongen en een 18-jarig meisje uit Ubach Palenberg aangehouden wegens het bezit van sofdrugs. De Duitsers hadden net voor enkele honderden Euro's ingekocht toen hun auto aan de kant werd gezet door de politie. Na het betalen van een snelrechtboete van E 180 mocht het koppel terug naar huis, een illusie armer.


---- --