Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda donderdag 25 mei

BREDA, 25 mei 2006

Snelheidscontroles

BREDA: De politie hield op woensdag 24 mei een snelheidscontrole aan de Allerheiligenweg. Tussen 09.40 uur en 12.30 uur passeerde 1710 voertuigen, waarvan er 122 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 89 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

FIJNAART: De politie hield op woensdag 24 mei een snelheidscontrole aan de Oude Heijningsedijk. Van de 364 passanten waren er 46 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u. Terwijl hier een maximum snelheid van 60 km/u geldt.

Politie onderzoekt beroving

BREDA: Op woensdagmiddag is omstreeks 17.00 uur een 22-jarige man uit Geldrop beroofd op de Speelhuislaan. De man liep in de richting van het station, toen twee mannen hem aanspraken. De man reageerde niet en werd vervolgens door de twee vastgepakt. Ze eisten zijn kostbare bezittingen. De man wist zich los te rukken en de straat op te lopen. Hij probeerde weg te rennen, maar het tweetal volgde hem. Het slachtoffer kreeg een duw en werd vervolgens in het gezicht geslagen en tegen het lichaam geschopt. Het slachtoffer gaf zijn bezittingen af en de daders liepen weg in de richting van de Konijnenberg. De politie heeft aangifte opgenomen. Het slachtoffer hield verwondingen in het gezicht over. De politie onderzoekt de zaak. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Man aangehouden na mishandeling

BREDA: De politie hield op woensdag 24 mei een 29-jarige man aan in winkelcentrum De Barones. De man had even tevoren in een winkel aan de Nieuwstraat winkelend publiek lastig gevallen. Toen iemand hier iets van zei kreeg hij een klap in het gezicht en werd uitgescholden door de man. De 52-jarige Bredanaar heeft aangifte gedaan van mishandeling. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Hij is in verzekering gesteld.

Man aangehouden wegens wapenbezit

ZUNDERT: De politie hield op woensdagavond 24 mei een auto staande op de Bredasweg, omdat de achterlichten niet werkte. Bij het vervangen van de lichten kwamen er hulmiddelen voor het gebruik van drugs tevoorschijn. De politie doorzocht de auto en vond twee messen. Hierop is de 24-jarige bestuurder uit Sint Willebrord aangehouden. De politie nam de messen in beslag. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor drugsbezit

ZUNDERT: Een beveiligingsbeambte van een feest dat in de nacht van woensdag op donderdag werd gegeven aan de Bredaseweg, hield even na middernacht een man aan op verdenking van drugsbezit. De beambte fouilleerde de bezoeker en trof hierbij een kleine hoeveelheid harddrugs aan, vermoedelijk GHB. De politie nam de man over, verhoorde hem en zal proces-verbaal tegen hem opmaken.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BREDA: Op donderdag 25 mei omstreeks 01.00 uur kreeg de politie melding van huiselijk geweld in de wijk Geeren-Noord. Een 21-jarige Bredase zou hier in haar woning zijn mishandeld door haar vriend. Hij sloeg haar hierbij op het hoofd. De politie hield de 26-jarige Bredanaar aan en sloot hem in.

Bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed

STANDDAARBUITEN: De politie hield op donderdag 25 mei omstreeks 01.45 uur een 43-jarige man uit Klundert aan voor rijden onder invloed. De politie zag de man op de Timberwolfstraat en hield hem staande. Uit een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Op het politie bureau is hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 530 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 5 uur en een bekeuring.

PRINSENBEEK: Op het Velsgoed is omstreeks 03.00 uur een bestuurder staande gehouden. Uit een blaastest bleek dat de man gedronken had. De politie nam de 31-jarige man uit Prinsenbeek mee naar het politiebureau en nam hem aan ademanalyse af. De uitslag hiervan bedroeg 570 ug/l. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van 6 uur. Hierna is hij in vrijheid gesteld.

Politie houdt mannen aan na geweld tegen beveiliger

ZUNDERT: De politie hield op donderdag omstreeks 03.00 uur een 22-jarige man uit Wernhout aan op de Bredasweg. De man had onenigheid met een beveiligingsbeambte over het mee naar buiten nemen van drank. Hierop gooide de verdachte een plastic beker naar de beambte en duwde hem. De politie hield hem aan en zond hem na verhoor heen met een proces-verbaal.
Ook een 26-jarige man uit Sint Willebrord is aangehouden nadat hij plotseling een beveiligingsbeambte aanvloog. Hij is hierop aangehouden. Bij de aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Man aangehouden in bezit van harddrugs

ZUNDERT: Tijdens een veiligheidsfouillering van een man bij een feest aan de Bredaseweg in Zundert vond een beveiligingsmedewerker een kleine hoeveelheid harddrugs, vermoedelijk heroine. De politie nam de man over en bracht hem naar het politiebureau. Hier is hij na verhoor en betaling van een boete van 430,- in vrijheid gesteld. de drugs zijn in beslag genomen.

Man in verzekering na mishandelen vriendin

BREDA: De politie hield op donderdagochtend 25 mei een 53-jarige Bredanaar aan voor het mishandelden van zijn 46-jarige vriendin uit Heemstede. De man had de vrouw onder andere bij de keel gepakt en bedreigde haar naar aanleiding van een relationele ruzie. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Meisje mishandeld door leeftijdsgenootjes

BREDA: Op donderdagmiddag mishandelden twee onbekende meisjes een 14-jarige meisje uit Breda aan de Amerongenstraat. Het meisje werd zonder enige aanleiding geschopt, geslagen en aan haar haar getrokken. Op een gegeven moment wist het slachtoffer weg te vluchten. Ze hield geen zichtbaar letsel over aan de mishandeling. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Verkeerscontrole

BREDA: In het kader van hun opleiding hielden vier studenten van de politieacademie een verkeerscontrole aan de Lunetstraat. Hierbij werd vooral gelet op vrachtverkeer. Aan de controle werkten ook twee motorrijders en twee coaches mee. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor overbelading, rijden zonder rijbewijs, rijden met een verlopen rijbewijs, rijden zonder taxivergunning, rijden zonder losbreekinrichting, rijden zonder APK, rijden zonder de nodige verlichting en niet handsfree bellen.

Boodschappentas met medicijnen ontvreemd

BREDA: Op maandag 22 mei kwam een bewoonster van de Boserebia terug van het boodschappen doen. Ze liep de woning binnen en liet haar boodschappentas in de afgesloten tuin staan. Toen ze even later naar buiten liep om haar boodschappen te halen bleek de tas verdwenen. In de tas zaten onder andere enkele doosjes medicijnen bestemd voor hartpatiënten. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Auteur: Inge Rijgersberg