Politie Hollands Midden

Datum: 26 mei 2006


---

Leiden Aanhouding na niet voldoen aan vordering De politie heeft in de vroege ochtend van vrijdag 26 mei een 16 jarige Hagenaar aangehouden wegens het niet voldoen aan een vordering weg te gaan. De jongen maakte deel uit van een groep van ongeveer vijftien jongeren die luidruchtig en vervelend deden op de Breestraat na een avond stappen. Agenten kwam ter plaatse waarna één jongen beledigende woorden uitte. Nadat de agenten deze 15 jarige Hagenaar hadden aangehouden keerde de groep zich tegen de politie. De politie vorderde de groep, die inmiddels richting de Kort Rapenburg liep, weg te gaan. Echter de Hagenaar bleef na meerdere vorderingen terugkomen. De politie heeft ook hem aangehouden.

Leiden Politie onderzoekt mishandelingen De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling van een 18 jarige Leidenaar. De Leidenaar werd donderdag 25 mei even na 01.30 uur geslagen en geschopt door een groep personen. Volgens de Leidenaar, werden hij en twee vrienden geweigerd bij een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwe Rijn. De drie zouden daarna door personen die binnen stonden uitgelachen zijn. Zowel de Leidenaar als de personen binnen, zouden elkaar hebben uitgedaagd. Een man die naar buiten ging kreeg een woordenwisseling met de Leidenaar. Hierop werd er over en weer geduwd. Hierna kwamen meerdere personen de zaak uit waarna de Leidenaar mishandeld werd. Ook toen hij bewusteloos op de grond lag werd hij volgens getuigen geslagen en geschopt. De Leidenaar werd overgebracht naar het LUMC. De daders zijn hierna weggelopen in de richting van de Hoogstraat. De politie stelt een onderzoek in. Diezelfde nacht werden twee Leidenaren en een man uit Weesp mishandeld door zes personen op de Morsstraat. Een persoon uit de groep vroeg aan één van de Leidenaren een sigaret. Nadat hij dit gegeven had werd hij geduwd door één van de personen waardoor hij op de weg viel. Hierna keerde de groep zich tegen de andere Leidenaar en de man uit Weesp. Beiden werden zonder aanleiding geslagen in het gezicht. De groep rende vervolgens weg in onbekende richting.

Ter Aar Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft donderdagavond, 25 mei, twee mannen van 26 en 28 jaar uit Ter Aar aangehouden op verdenking van mishandeling. De twee verdachten zouden, mogelijk vanwege een conflict eerder die week, enkele personen hebben uitgedaagd en geslagen in de kantine van een camping aan de Oostkanaalweg. De beheerder die probeerde de ruzie te sussen kreeg vervolgens ook van één van de verdachten een klap.

Lekkerkerk Vechtpartijen in centrum De politie heeft in de nacht van vrijdag 26 mei diverse meldingen van vechtpartijen in het centrum. In en nabij enkele uitgaansgelegenheden kregen enkele personen het met elkaar aan de stok waarbij er over en weer geslagen zou zijn. Bij de vechtpartijen raakte een onbekend aantal personen gewond, echter bij de politie zijn nog geen aangiften binnengekomen. Bij enkele vechtpartijen heeft de politie de groepen personen gescheiden en weggestuurd. Op de Burgemeester Roosstraat werd vermoedelijk door een vechtpartij een ruit van een kapsalon ingegooid. Een toiletpot van een uitgaansgelegenheid werd eveneens vernield, en een auto raakte beschadigd. Omstreeks 03.45 uur keerde de rust in het centrum weer terug.

Gouda Beroofd van mobieltje Een 22 jarige Gouwenaar heeft donderdagmiddag, 25 mei, aangifte gedaan van beroving. De man liep woensdag 24 mei tussen 06.30 en 06.45 uur over de Noothoven van Goorstraat in de richting van het station. Net voor de brug stond de Gouwenaar stil om te bellen. Op dat moment kwam een scooterrijder aangereden die de mobiel uit zijn hand trok. De bestuurder van de paarse scooter is doorgereden in de richting van het Stationsplein.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --