Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Ruilboekenmarkt en schaakfestival Max Euwe-Centrum

Op zaterdag 27 mei vindt in het Max Euwe-Centrum van 11.00 tot circa 14.00 uur de ruilboekenmarkt plaats. Particulieren kunnen tot en met 12 mei aanstaande een plaatsje reserveren.

Het Max Euwe-Centrum organiseert traditiegetrouw op zaterdag 1 juli het schaakfestival in de openlucht op het Max Euweplein. Vanaf circa begin juni is de definitieve info te vinden op www.maxeuwe.nl.
---

Mat is niet altijd het beste

'Mat is niet altijd het beste' is uitgeroepen tot de mooiste Limburgse schaakuitdrukking. Journalist Frank Clevers schreef namens Dagblad De Limburger, het Limburgs Dagblad en Schakend Limburg een wedstrijd uit voor de mooiste Limburgse schaakuitdrukking. Het resultaat kunt u lezen op
http://www.lisb.nl/2006limburgsmooisteschaakuitdrukkingen.htm.
---

Daniel Fridman wint Hypercube snelschaaktoernooi

Het Hypercube snelschaaktoernooi dat op paaszaterdag in Utrecht werd gespeeld was met zes grootmeesters, tien meesters en drie FIDE-meesters sterk bezet. De overwinning ging naar grootmeester Daniel Fridman, die Konstantin Landa en Jan Smeets voor bleef. Twee jaar geleden had dezelfde Fridman de titel al eens op het nippertje gemist door de barrage tegen Smeets te verliezen. Het toernooi trok een kleine 150 deelnemers naar Utrecht. Een uitvoerig verslag is te lezen op www.schaakclubutrecht.nl.

De eerste drie van Hypercube 2006. Helemaal links Konstantin Landa (2), daarnaast Daniel Fridman (1), en helemaal rechts Jan Smeets (3). Rechts naast Fridman zit GM Felix Levin.

---

Stefan Beukema en Mia Rosa Hupkens winnen bij E-jeugd Bij de meisjes liet Mia Rosa Hupkens iedereen achter zich. Ze scoorde 8 uit 9. Mahsa Bitalzadeh speelde 7 punten bij elkaar en Myrre Mia Rosa Hupkens won bij de meisjes