Gemeente Oud-Beijerland

1001-soortendag: op zoek naar de rijkdom in de natuur

afkomstig van Hoeksche Waards Landschap)

Op zaterdag 27 mei 2006 staat de soortenrijkdom van de prachtige natuur op een aantal plaatsen in de Hoeksche Waard en in de buurt van het NBC Klein Profijt centraal. Die dag vindt namelijk in en rond het bezoekerscentrum en op een aantal andere plaatsen de 1001-soortendag plaats.

Tientallen natuurdeskundigen, van bijvoorbeeld de vogel-, vlinder-, jeugd-, en plantenwerkgroep gaan samen met bezoekers op pad om binnen 24 uur zoveel mogelijk soorten in het gebied te tellen. Er leven veel meer bijzondere soorten dan u voor mogelijk houdt! Wat dacht u van een spindotter, een waterschorpioen, Noordse woelmuis en vele soorten zweefvliegen?
De natuur zit vol verrassingen en bijzondere organismen!

Tijdens de 1001-soortendag wordt voor bezoekers een groot aantal activiteiten georganiseerd. Voorbeelden van activiteiten zijn: Om zes uur 's morgens naar vogels luisteren, muizen vangen, op zoek naar de wereld van de kleine kriebelbeestjes en het luisteren naar vleermuizen

De presentatie van de resultaten van de 1001-soortendag vinden gedurende de 24 uur plaats op onze website. Steeds zal de site up-to-date gehouden worden.

De 1001-soortendag is een landelijk evenement en vindt in hetzelfde weekend op nog 28 andere locaties plaats. De 1001-soortendag is een initiatief van het (landelijk) netwerk bezoekerscentra, onder leiding van het IVN en is gesponsord door het VSB fonds. Kijk voor meer informatie op: www.bezoekerscentrum.info. Op deze site komen ook de resultaten van de tellingen te staan.

Voor meer informatie over de activiteiten en de 1001-soortendag kunt u terecht bij: bezoekerscentrum NBC Klein Profijt Telefoon 0186 621888
e-mail: kantoor@hwl.nl internet: www.hwl.nl