Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

1001-soortendag: op zoek naar de rijkdom in de natuur

Op zaterdag 27 en zondag 28 mei a.s. staat de soortenrijkdom van de prachtige natuur in het Nationaal Park de Biesbosch centraal.

Die dag vindt namelijk vanuit het Biesbosch Bezoekerscentrum de 1001-soortendag plaats.

Natuurdeskundigen gaan samen met bezoekers op pad om zoveel mogelijk soorten in het gebied te tellen. Er leven veel meer bijzondere soorten dan u voor mogelijk houdt! De natuur zit vol verrassingen en bijzondere organismen!

Tijdens de 1001-soortendag worden voor bezoekers diverse activiteiten georganiseerd. Zoals planteninventarisatie, mosonderzoek, slootwateronderzoek, zoogdieren en vleermuizen tellen, vogels tellen in de vroege ochtend. Zaterdag vertrekt om 13.00 uur een boot richting Biesbosch voor de onderdelen planten, mossen en slootwateronderzoek op de Hofmansplaat. 's Avonds gaan de deelnemers per boot en onder leiding van boswachter Dirk Feij op zoek naar zoogdieren in de Biesbosch Zondagochtend vroeg is er de mogelijkheid om mee te gaan met een vroege vogeltocht en vanaf 11.00 tot 16.00 uur 's middags wordt in polder de Kindem gezocht naar libelles en slootwaterdieren. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het Biesbosch Bezoekerscentrum in Drimmelen via tel 0162-682233. Kosten voor deelname bedragen E 5,00. Via dit nummer kunt ook alle informatie krijgen over juiste vertrektijden e.d.

De 1001-soortendag is een landelijk evenement en vindt in hetzelfde weekend op nog 28 andere locaties plaats. De 1001-soortendag is een initiatief van het (landelijk) netwerk bezoekerscentra, onder leiding van het IVN en is gesponsord door het VSB fonds. Kijk voor meer informatie op: www.bezoekerscentrum.info. Op deze site komen ook de resultaten van de tellingen te staan.

Voor meer informatie over de activiteiten en de 1001-soortendag in het Nationaal Park de Biesbosch kunt u terecht bij het Biesbosch Bezoekerscentrum telefoon 0162-682233.