Gemeente Tilburg

Datum
22 mei 2006
Uitnodiging

Ontdek Moerenburg! op 27 en 28 mei

Volop activiteiten op terrein Rioolgemaal Moerenburg

Zaterdag 27 mei en zondag 28 mei vinden er op het terrein van het Rioolgemaal Moerenburg vele activiteiten plaats op het gebied van cultuur en natuur. Het evenement heet 'Ontdek Moerenburg!'. Organisatoren van het weekend zijn gemeente Tilburg/KORT (Kunst in de Openbare Ruimte van Tilburg), Waterschap De Dommel en verschillende culturele instellingen in de stad.

Uitnodiging!

Bij deze nodigen wij u van harte uit ook een kijkje te komen nemen op het terrein van het rioolgemaal aan de Hoevense Kanaaldijk 38. Op beide dagen gaat de poort open om 11.00 uur. Tot 21.30 uur kunt u het terrein op om te genieten van alle activiteiten. Na 21.30 uur kunnen alleen bezoekers met kaarten voor de theatervoorstelling 'Het mysterie van Moerenburg' nog naar binnen. Het programma ziet er als volgt uit:

Rondleidingen door Waterschap De Dommel
Hoe Rioolgemaal Moerenburg werkt wordt u uitgelegd door medewerkers van Waterschap De Dommel. De rondleidingen zijn gratis en inschrijven is niet nodig: Op 27 en 28 mei om 11.30 uur, 13.00 uur, 14.30 uur en 16.30 uur

Tentoonstelling Moerenburg ontdekt!

Deze tentoonstelling over de natuur, de historie en het landschap van Moerenburg is te zien in het monumentale Rioolgemaal. Op 27 en 28 mei van 11.00 tot 21.00 uur

Theatervoorstelling Het Mysterie van Moerenburg
Zowel zaterdagavond als zondagavond vindt de gratis toneelvoorstelling 'Het Mysterie van Moerenburg' plaats, een voorstelling over huize Moerenburg geïnspireerd op een 18e eeuws schilderij uit de collectie van het Noordbrabants Museum in Den Bosch. In de voorstelling wordt het schilderij tot leven gewekt. De voorstelling van 27 mei is al volgeboekt, reserveren voor zondag 28 mei is nog mogelijk: 013 - 544 18 00 (alleen op werkdagen tussen 12.00 en 17.00 uur) of ifasel@wanadoo.nl

Op 27 en 28 mei vanaf 21.30 uur

Len's Café
Voor een kopje koffie met iets lekkers, een broodje, een drankje, een ijsje of een borrel bent u van harte welkom in Len's Café in de tent op het Rioolgemaal. Op 27 en 28 mei van 11.00 tot 24.00 uur

Boekpresentatie De TAO van Moerenburg

Kunstenaar Wim Verhoeven heeft in opdracht van KORT collega-kunstenaars gevraagd foto's, tekeningen, schilderijen en verhalen te schrijven over Moerenburg. Al deze kunstzinnige uitingen zijn gebundeld en vormgegeven tot een prachtig boek uitgegeven door Stadsmuseum Tilburg. Wethouder Hugo Backx van cultuur presenteert het boek op zondag 28 mei. Aanwezig zijn ook Eefje Wentelteefje met haar theatershow en stadsdichter Nick J. Swarth.

Zondag 28 mei, vanaf 14.00 uur

Wisselstroom
Vanaf 27 mei heeft KORT een uitvalsbasis op Rioolgemaal Moerenburg genaamd Wisselstroom. De voormalige werkplaats is door ontwerper Michiel van der Kley ingericht tot kantoor en ontvangstruimte. KORT zal kunstinitiatieven, kunstopdrachten en het tijdelijke gebruik van de gebouwtjes op het Rioolgemaal initiëren en stimuleren zolang er geen definitieve bestemming voor dit unieke terrein is. Bezoek Wisselstroom en laat u informeren over de KORT en Moerenburg.

Stadswandelingen
Van 1 tot en met 5 juni 2006 organiseren Kunstenaarsgroep L' Avventura, KORT en Muzieklab Brabant stadswandelingen door de wijk Armhoefse Akkers en op het terrein van het Rioolgemaal Moerenburg. Meer informatie over de stadswandelingen vindt u in de brief die als bijlage bij deze bewonersbrief is gevoegd.

Mogelijke overlast
Natuurlijk hopen de organisatoren op 27 en 28 mei vele bezoekers te mogen ontvangen. Omdat het aantal parkeerplaatsen in Moerenburg beperkt is, hebben de organisatoren bezoekers aangeraden met het openbaar vervoer en/of per fiets te komen. Ook zijn bezoekers attent gemaakt op parkeermogelijkheden op loopafstand van het terrein. Ondanks deze maatregelen, kan het echter voorkomen dat u enige overlast zult ondervinden door parkeerdrukte.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Ontdek Moerenburg? Kijk op www.tilburg.nl/kort of neem contact op met het secretariaat van KORT: 013 542 92 31.

---- --