Gemeente Zoetermeer

Afsluiting parallelweg Europaweg 27 mei

Zaterdag 27 mei is de parallelweg op de Europaweg, die bovenlangs lopen, tussen de Luxemburglaan en de Denemarkenlaan geheel afgesloten voor auto's en (brom)fietsers. Vanaf zaterdagochtend 04.00 uur is deze parallelweg afgesloten tot zondagochtend 04.00 uur. De tunnelbak is daarbij gewoon toegankelijk. De weg is afgesloten in verband met de festiviteiten voor de viering van de 50.000ste woning.

Doorgaand verkeer

Vanuit de Afrikaweg en de Amerikaweg kan het Stadshart bereik worden via de Luxemburglaan. Vanuit de Afrikaweg en de Amerikaweg kan doorgaand verkeer richting Stompwijk gewoon bovenlangs. Vanuit de Australieweg is het stadscentrum te bereiken via de Denemarkenlaan. Doorgaand verkeer vanuit de Australieweg richting stompwijk wordt geleid door de tunnelbak via de Amerikaweg en over de Muzieklaan.

Parkeren

Parkeren in het stadscentrum is mogelijk in alle parkeergarages, uitgezonderd de garage aan de Frankrijklaan. Verder geldt in het stadscentrum betaald parkeren. De parkeergarages zijn de eerste drie uur gratis.

Om de parkeerdrukte op te vangen, is het parkeerterrein van de Amerikaweg (Locomotion-Centrum West) beschikbaar. Een Connexxion bus pendelt tussen 11.00 en 17.30 uur ieder half uur tussen het parkeerterrein en het stadscentrum. Bezoekers van buiten de stad worden geadviseerd om gebruik te maken van deze parkeergelegenheid.

Gratis bewaakte fietsenstallingen

Inwoners van Zoetermeer en omgeving wordt geadviseerd op de fiets komen. Zij kunnen gebruik maken van de gratis bewaakte fietsenstallingen rondom het Stadshart.