Panna-voetbaltoernooi in café de Geminte in Mill

Zaterdag 27 en zondag 28 mei

MILL, 20060506 -- Op zaterdag 27 en zondag 28 mei aanstaande, staat Panna-voetbal centraal in café de Geminte aan de Hoogstraat in Mill. De voorrondes beginnen op zaterdag om 18.00 uur en de finalewedstrijden worden op zondag vanaf 17.00 uur gehouden. Bij deze finale zal ook Nelson de Kok aanwezig zijn. Deelname is gratis en inschrijven kan via tel. 0485-451331.


Panna is een in Suriname ontstane voetbalvorm. De letterlijke vertaling voor het woord Panna is 'poortje', wat in het voetbal staat voor het door de benen spelen van de tegenstander. Wanneer je een panna scoort bij je tegenstander, dan is het gelijk knock-out. Als een speler in balbezit is, moet hij/zij binnen vijftien seconden een doelpoging doen, anders gaat de bal naar de tegenstander. Hij/zij kan een panna of een doelpunt scoren. Bij panna is de wedstrijd direct afgelopen. Wanneer er na 3 minuten geen panna gescoord is, telt het aantal doelpunten.

Tijdens de finalewedstrijden zal Nelson de Kok aanwezig zijn in café de Geminte. Nelson is de balvirtuoos van Nederland en samen met Ronaldinho figureert hij in de FIFA Streetsoccer computergame. De air- & groundtricks van Nelson de Kok zijn onnavolgbaar en internationaal ongeëvenaard. Nelson is dus de juiste man om tijdens de finale van "Het Geminte Panna-voetbaltoernooi" nog wat tips te geven.

Voor dit Panna-voetbaltoernooi zal in café de Geminte een soort kooi geplaatst worden. In deze Panna-arena kunnen vervolgens 2 individuele voetballers het sportief tegen elkaar opnemen. Naar verwachting zullen deze wedstrijden in de Geminte minimaal zo spannend zijn als de voetbalmatch tussen Mill en Langenboom. Kortom: Panna is leuk om aan mee te doen, maar ook zeker om naar te kijken! Voor meer informatie of aanmeldingen kun je contact opnemen met Emil Minten via tel. 0485-451331 of kijk op www.degeminte.nl.



Emil Minten