Digitale Gemeente Houten

Fortstichting naar Hoge Raad

zaterdag 27 mei 2006 - Bron: Stichting WKU

Een fortstichting gaat naar de Hoge Raad in Den Haag om een uitspraak te krijgen in een langslepend conflict. De stichting "Werk aan de Korte Uitweg" heeft dit zojuist bekend gemaakt.

Het gaat hierbij om de regeling van vleermuizen met LNV, het ministerie voor Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit. De fortstichting heeft van LNV twee documenten ontvangen, per fax, om dit te regelen. Beide documenten, zo blijkt nu, zijn binnen LNV niet goed vastgelegd. De rechtbank in Utrecht heeft eerder uitgesproken dat de fortstichting hiermee te goeder trouw heeft gehandeld. Na vele uren zitting én het verhoor van getuigen kwam de Utrechtse rechtbank tot deze conclusie.
Tot verbijstering van de fortstichting kwam een andere rechtbank, woensdag, tot een andere conclusie na een zitting van een half uur. Vanwege het gebruik van "valse documenten" zou er een straf moeten komen. De fortstichting liet onmiddellijk weten dat de zaak nu "hogerop" gaat naar de Hoge Raad voor een definitieve uitspraak. De deze uitspraak wordt over een jaar verwacht. In de tussentijd is het fort open met feestdagen en ieder weekeinde van 12 tot 17 uur. Van 1 juni tot 1 oktober is hier tentkamperen mogelijk voor wandelaars en fietsers. Staatsbosbeheer heeft het fort en gehele terein in eigendom overgedragen aan de fortstichting, via een erfpachtcontract voor 15 jaar met een optie tot verlenging voor weer 15 jaar. Meer nieuws is te vinden op www.hollandsewaterlinie.nl. Het fort en terrein is ook beschikbaar voor groepsbezoek, rondleiding en (familie-)bijeenkomsten. Aanvragen via wkuwku@zonnet.nl. Informatie over het tentkamperen via www.natuurkampeerterreinen.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).