Politie Zeeland


---


W-2120-2006 Aanrijding in Vrouwenpolder
Op de Vrouwenpolderseweg ontstond vrijdag om 17.00 uur een aanrijding.
Een 29-jarige automobilist uit de gemeente Veere reed in de richting van Serooskerke (W) en raakte in de berm. Toen hij een stuurcorrectie toepaste kwam hij aan de andere kant van de weg terecht en raakte daarbij de achterzijde van de auto van een 47-jarige man uit Beesd. Deze kwam door de klap van de aanrijding in de berm in tegenovergestelde richting terecht. De 29-jarige man belandde met zijn auto in de sloot. Hij is met beenklachten naar een arts geweest. Beide auto's raakten beschadigd.

O-2121-2006 Rijden onder invloed
Een 43-jarige automobilist uit Sas van Gent werd vrijdag om 22.00 uur in de Prinses Wilhelminalaan in Bruinisse betrapt op rijden onder invloed.
Hij had meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Hij kreeg een dagvaarding en moest zijn rijbewijs inleveren.

Een 54-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland moest zaterdag om 02.00 uur zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een dagvaarding.
Hij was in de Weststraat in Nieuwerkerk tegen een geparkeerde auto gereden, waarbij beide auto's beschadigd raakten. De man bleek meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben.

Z-2122-2006 Alcoholcontrole
In de nacht van vrijdag op zaterdag vond in Zeeuws-Vlaanderen alcoholcontrole plaats. De controle werd uitgevoerd op de Zoetevaart, de N60 en de Grote Kreekweg in Hulst, de Scheldeboulevard in Terneuzen, de Hulsterweg in Kuitaart en de Huijssenstraat in Zaamslag.
Bij 108 bestuurders werd een blaastest afgenomen en drie bestuurders hadden teveel gedronken. Het hoogste percentage alcohol werd gemeten bij een 44-jarige man uit Sint Gilles Waas (B). Hij had meer dan 2x de toegestane hoeveelheid gedronken en kreeg een rijverbod van 5 uur.

O-2123-2006 Inbraak in bedrijfsgebouw
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijfsgebouw aan de Amundsenweg in Goes.
De toegang werd verkregen door het vernielen van een ruit. Uit het gebouw werden enkele honderden euro's gestolen.

Z-2124-2006 Diefstal uit vrachtwagen
Op het Suikerplein in Sas van Gent werden in de nacht van donderdag op vrijdag de opleggers van enkele vrachtwagencombinaties opengebroken.
Uit een van de opleggers werd een doos met een aantal zakken chips gestolen. Een andere oplegger bleek leeg te zijn.

Z-2125-2006 Handgemeen in Biervliet
Tijdens een handgemeen in een feesttent in de Hoogstraat in Biervliet werd omstreeks 01.30 uur een 18-jarige inwoner van Wadenoijen enkele keren geslagen door enkele andere aanwezigen.
Een van hen, een 17-jarige inwoner van de gemeente Terneuzen werd aangehouden. Hij is later, na het afleggen van een verklaring, weer in vrijheid gesteld.


---- --