Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

27 mei 2006

Alcohol in het spel

Hattem - Op het kruispunt van de Zuiderzeestraat en de Geldersedijk is op 26/5 rond 21.30 uur een 23-jarige bromfietser uit Oldebroek van zijn brommer gevallen. De politie constateerde dat de man zwaar onder invloed verkeerde. Op het bureau blies de Oldebroekenaar 2,0 promille, vier keer zoveel als is toegestaan. Tevens had de man geen rijbewijs en geen bromfietscertificaat. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Putten - Op 27/5 rond 02.45 uur hield de politie op de Esdoornlaan tijdens een controle een 41-jarige vrouw uit Putten aan. De vrouw bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Ze is naar het politebureau overgebracht waar ze 1,44 promille blies. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Harderwijk - Politie houdt twee jongens aan na mishandeling

Tijdens een surveillance op vrijdagavond 26/5 in de binnenstad van Harderwijk meldde rond 21.00 uur een 19-jarige man uit Putten bij de agenten dat hij even daarvoor door twee jongens was mishandeld waarbij zijn koptelefoon was vernield. Op basis van het signalement kon de politie snel daarna de jongens, 15 en 16 jaar en afkomstig uit Harderwijk, aanhouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht. Er is contact opgenomen met bureau LINK.

Harderwijk - Aangifte van mishandeling De politie heeft een 28-jarige man uit Zwolle aangehouden bij een vechtpartij op De Markt op 27/5 rond 01.00 uur. De verdachte zou de vriendin van een 19-jarige jongeman uit Harderwijk hebben lastiggevallen en hem daarna een kopstoot hebben gegeven. De man uit Harderwijk heeft aangifte gedaan van mishandeling. De Zwollenaar, die stevig onder invloed van alcohol was, is naar het politiebureau overgebracht waar hij is ingesloten.

Harderwijk - Belediging van agent in functie

De politie hanteert het beleid om streng op te treden tegen het beledigen van haar medewerkers. Op 26/5 rond 21.30 uur werd een agent tijdens een binnenstadsurveillance op de Bruggestraat beledigd door een 50-jarige man uit Harderwijk die daar op een terrasje zat. De man is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Heerde - Ongeval met letsel

Een 83-jarige man uit Heerde gaf op 26/5 rond 14.00 uur op de kruising Kamperweg / Ringweg geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 21-jarige man uit Wezep. De auto van de man uit Heerde belandde daarbij tegen een boom. De echtgenote van de man is door de brandweer uit de auto gehaald en met nek- en rugletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Beide bestuurders bleven ongedeerd.

Heerde - Brand in bedrijf onder woning

Op 26/5 rond 16.00 uur brak er brand uit in een woning aan de Meidoornlaan. In de boven het bedrijfspand gelegen woning was veel rookschade, en in de opslagplaats zijn diverse materialen afgebrand. De politie heeft ter plaatse het verkeer geregeld en doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

--- Einde berichten ---

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting, Carina de Wijs 055 - 548 66 48

---- --