Politie Friesland

Politie lost inbraken op

Inbraken in scholen, woningen en auto's

Leeuwarden, 27-05-2006 o De politie heeft deze maand met het verhoor van vier verdachten acht inbraken in Leeuwarden opgelost. Twee inbraken in woningen, twee in auto's en vier in scholen. Het gaat om twee afzonderlijke onderzoeken

De politie heeft met de aanhouding van twee mannen uit Leeuwarden, 43 en 44 jaar, twee woninginbraken opgelost. In februari meldde de 43-jarige zich aan het bureau. Hij bekende een inbraak te hebben gepleegd op 1 februari in een woning aan de Goudsbloemstraat. Uit het onderzoek bleek dat er ook een tweede verdachte bij betrokken was. Hij werd dinsdag 23 mei in Leeuwarden aangehouden. Deze verdachte wordt tevens verdacht van een inbraak in een woning aan de Tjerk Hiddesstraat op 5 april. Daar werd onder meer een portemonnee en toegangskaarten voor diverse concerten gestolen. Deze kaarten werden bij de verdachte aangetroffen. Beide verdachten zitten nog vast.

De politie houdt een 21-jarige man uit Kollumerland en een 20-jarige man uit Leeuwarden verantwoordelijk voor zes inbraken in vier scholen en twee autos. Op zaterdag 15 april werd de 21-jarige op heterdaad aangehouden na een inbraak in een school aan de Rengerslaan. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. Zie ook de politieberichten van zondag 16 april.
Tijdens het onderzoek bekende de verdachte nog drie inbraken, twee in 2005 in scholen aan de Rengerslaan en één in 2006 in een school aan de Goudsbloemstraat. In alle gevallen ging het om computers en flatscreen monitoren. De verdachte bekende ook twee inbraken in autos in 2006 in Leeuwarden. Als medeverdachte voor de schoolinbraken werd de Leeuwarder verhoord. Hij zat op dat moment al vast voor andere vermogensdelicten. De totale buit was circa 10.000,-. De computers werden voor eigen gebruik gehouden of verkocht. Alleen de buit uit de autos, autoradios, cds en dergelijke, werden teruggevonden. Beide verdachten zitten nog steeds in voorarrest.