Gemeente Hengelo

Berichtgeving zaterdag 15.00 uur

Panden Blokker en Time-Out verwoest

Als gevolg van de brand bij Blokker aan de Enschedesestraat in Hengelo zijn het pand van Blokker en de naastgelegen zaak Time-Out totaal verwoest. Ook de bovenliggende appartementen zijn niet meer toegankelijk. Om 12.00 uur en om 14.00 uur zaterdagmiddag zijn tijdens bijeenkomsten in het Stadhuis de bewoners die vannacht zijn geëvacueerd door de burgemeester geïnformeerd over de toestand van hun huizen. Ook medewerkers van bureau Slachtofferhulp waren daar aanwezig om indien nodig de mensen op te vangen.
Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is in volle gang.

Toestand panden

De woningen boven Blokker en Time-Out zijn door de brand verwoest en niet meer toegankelijk. De gevel van het pand van Time-out wordt op dit moment deels gesloopt. Maandag worden de restanten van het Blokker-pand bekeken. Over de situatie van deze panden is pas maandag meer bekend.
De woningen boven Intertoys zijn niet erg beschadigd. Deze bewoners kunnen terugkeren naar hun huizen. De woningen aan de Smutsstraat, aan de achterkant van het Blokker-pand, zijn vrijgegeven, behalve Smutsstraat nr. 6. In die woning bestaat nog het gevaar dat er iets kan omvallen dat op het appartement terecht komt. De woningen boven de Chinees zijn nog niet bereikbaar, omdat er een muurtje tussen de Chinees en het Blokker-pand op instorten staat. Er worden maatregelen getroffen om dit te voorkomen. De situatie van de woningen boven Kruidvat wordt nog door de brandweer bekeken. Er is permanente bewaking rond de panden aanwezig. Voor de mensen die de komende nachten geen slaapplaats hebben, wordt overnachting in het Best Western Star hotel geregeld.

Dringende vragen

Met dringende vragen kunnen bewoners, winkeliers, omwonenden en andere betrokkenen gedurende het weekend contact opnemen met de politie, via het algemene nummer: 0900-8844 en vragen naar bureau Hengelo. Vanaf maandagochtend kan men ook weer bij de Gemeente Hengelo terecht op telefoonnummer 074-245 98 76. Maandag om 11.00 uur is er in het Stadhuis weer een bijeenkomst voor de direct betrokkenen.

Lees het bericht op deze site van 10.45 uur voor de eerdere berichtgeving over de brand bij Blokker.