Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
RENGER IN KANSRIJKE POSITIE GEËLIMINEERD

NÜRBURG, 27 MEI 2006 - Vandaag heeft Renger van der Zande op de Nürburgring (Duitsland) zijn sterke tweede plaats in de kwalificatiesessie niet kunnen omzetten in een overwinning. Renger, die voor race 1 vanaf de eerste start rij vertrok, werd in de derde bocht van de baan geramd door Nico Hülkenberg. De Nijmegenaar werd door deze onbesuisde actie van zijn oude teamgenoot uit de karting zijn eerste overwinning in de Duits Formule 3 Cup ontnomen.

In de eerste kwalificatie op zaterdagochtend verbaasde Renger opnieuw vriend en vijand door onder moeilijke omstandigheden een uitstekende tweede plaats te pakken. De kopman van Seyffarth Motorsport voerde gedurende de kwalificatiesessie die nat begon steeds meer het tempo op en pakte kort voor het sluiten van de markt op een droge baan een fraaie tweede stek. De professional bewees hiermee nogmaals zijn progressie die hij onder wisselende omstandigheden wist te boeken. Hij liet met zijn tweede plaats opnieuw de ervaren concurrentie in zijn hemd staan.

In de openingsrace kwam Renger snel van zijn plaats. Hij ging als tweede achter polesitter Azzoli de eerste bocht in. Nog geen 2 bochten later was het sprookje voor Renger voorbij, wanneer Hülkenberg hem van de baan ramde. Een kromme stuurstang voor Renger was het gevolg. Renger kon niet anders dan de pitstraat opzoeken, waar het euvel werd verholpen. Renger koos daarna opnieuw het asfalt om een snelle rondetijd neer te zetten. Doordat het stuurhuis krom was, moest de Q-dancer genoegen nemen met de zevende tijd.

RENGER VAN DER ZANDE: "Balen! Ik had een goed weekend, maar dat werd om zeep geholpen door Hülkenberg. Het is nergens voor nodig dat hij mij na amper drie ronden eraf duwde, want we verloren beide punten voor het kampioenschap. Ook in de karting haalde hij zulke streken uit, toen hij mijn teamgenoot was bij CRG Holland. Ik had deze race kunnen winnen, want ik had een superstart en kon Azzoli goed hebben. Ik heb na de touché direct mijn stuurstang laten vervangen om daarna een snelle tijd op de klokken te zetten. Helaas bleek mijn stuur krom te zijn, waardoor ik op de lange rechte stukken veel tijd verloor. Ik hoop voor morgen me opnieuw goed te kwalificeren om daarna in de afsluitende race toe te slaan!"

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com.