4.000 Amsterdammers actief in buurtintegratieproject Pittig Gekruid

AMSTERDAM, 20060523 -- Zaterdag 27 mei a.s. wordt een succesvol Pittig Gekruid 2006 afgesloten met een sport- en speldag voor buurtbewoners in Amsterdam-Noord. In totaal namen meer dan 4.000 Amsterdammers dit voorjaar deel aan een tiental buurtprojecten in verschillende stadsdelen.


Pittig Gekruid is een project van de Stichting Amsterdam Ontmoet. Het project bestaat uit een reeks ontmoetingen tussen Amsterdammers, ter bevordering van tolerantie, wederzijds begrip en respect. Deze ontmoetingen vinden plaats in de vorm van gezellige, sportieve en vooral laagdrempelige buurtactiviteiten.
Na de enthousiaste start in januari heeft Pittig Gekruid de afgelopen maanden in Amsterdam Zuidoost, Noord en Slotervaart verschillende succesvolle culinaire-, klus- en sportevenementen georganiseerd. Dankzij het grote aantal deelnemers en de goede buurtcontacten is het evenement een aanjager geworden voor verschillende buurtactiviteiten in Amsterdam.

Graag nodigen wij u uit voor het -voorlopig- laatste pittige & sportieve evenement in Banne-Zuid op zaterdag 27 mei, waar 400 buurtbewoners zich kunnen uitleven met o.a. Djembee workshops, Oud-Hollandse Spelen en een kinderdisco. Ook wordt het Eigenwijze Buurtspel gespeeld, een spel dat teambuildend werkt en bewoners laat ervaren wat er bij komt kijken als je een bewonersnetwerk wilt vormen. Bijgaand treft u het programmaoverzicht en routebeschrijving.

In het Comité van Aanbeveling hebben zitting: de heer N. Wellink (President van de Nederlandse Bank), Hedwiges Maduro (topvoetballer), Matthijs van Nieuwkerk (televisiemaker), Fatima Elatik (politica), Youp van 't Hek (cabaretier), Jos Brink (entertainer), John Jaakke (voorzitter Ajax), Ilonka Elmont (topsporter), Noraly Beyer (journaliste), John Leerdam (politicus), Samira Abbos (journaliste) en de heer A. Ruys (bestuurder)

Pittig Gekruid werkt samen met: Gemeente Amsterdam, Stadsdelen Amsterdam Noord, Slotervaart en Zuid-Oost, Woningbouwcorporaties Ymere en de Alliantie, de Provincie Noord-Holland, het VSBfonds, het SKaN Fonds, het Niemeyer Fonds, het Schipholfonds, Robin Good en vele anderen.




Jennifer Resida