Nederlandse Islamitische Omroep

Onderwerpen NIO-radio 27 mei, 19.50 - 20.30 uur, radio 747 AM

Gevaarlijk of brandgevaarlijk?

Dat de Al-Fath moskee in Tilburg op aandrang van de AIVD gesloten zou zijn, is "totaal onzin", aldus burgemeester Ruud Vreeman. Hiermee ontkent hij het bericht van het Nederlands-Marokkaanse tijdschrift Mzine dat de AIVD de moskee dicht wilde vanwege vermoedens van extremisme. Abdelkader Aberkane van het bestuur van de moskee ontkent elke betrokkenheid bij extremisme. In NIO een dubbelgesprek naar aanleiding van de sluiting.

Marock

Seks, drugs en een relatie tussen een islamitisch meisje en een joodse jongen, de film Marock van Leila Marrakchi staat boordevol met taboes en heeft in Marokko nogal wat stof doen opwaaien. Islamisten willen daarom dat de film die de moderne jeugd in Casablanca portretteert, verboden wordt. Sietske de Boer ging naar de bioscoop in Rabat en vroeg jongeren wat ze ervan vonden.

Dar el houda

Een groep vrouwen uit Zeist heeft het plan opgevat een weeshuis in Marokko te bouwen. Om geld in te zamelen organiseert de stichting Dar el houda zondag 28 mei een benefietavond. Initiatiefnemers Zaineb Islam en Oum Zakaria geven uitleg.

----------
Voor de redactie:

Nadere informatie bij de redactie van de NIO, te bereiken tijdens kantooruren via 035-6772727, of Redactie@islamitischeomroep.nl