NeFUB Persbericht

Nederland behaalt derde plaats op het WK Floorball in de B divisie

Het Nederlands Floorball team heeft op het WK in Zweden de 3e plaats behaald in de B divisie. Na een 12-4 nederlaag tegen Estland in de halve finales, waren onze heren vandaag weer scherp en werd met 4-3 gewonnen van Slovenië, het team dat in de voorronde's nog te sterk was geweest.

Spannen was de wedstrijd wel. Nederland kwam snel op achterstand, maar maakte ook snel weer gelijk. En ondanks dat beide teams grlijkwaardig waren, bouwde Nederland de score langzaam uit naar 4-1, mede ook doordat de Nederlandse goalie, Kristian ten Hof, vandaag in uitstekende vorm stak. In de laatste periode ging Slovenië veel druk zetten, en dat leidde ook tot nog 2 doelpunten, maar verder dan 4-3 kwamen ze niet. Man of the Match werd Kristian ten Hof. Niet veel later werd bekend dat Nederland ook 2 spelers mocht leveren aan het all star team, bestaande uit de sterkst mogelijke line up van het toernooi. Kristian ten Hof en Terry Samwell zagen een mooi toernooi bekroond worden met een huldiging voor meer dan 7000 toeschouwers in de Globen arena in Stockholm.

Morgen is nog de finale van het WK in de A divisie, waar regerende kampioen Zweden het voor eigen publiek mag opnemen tegen Finland. Een uitverkocht Globen, meer dan 15.000 plaatsen, zal gaan schudden op haar grondvesten voor dit duel.

Voor meer informatie zie www.nefub.nl of www.wfc2006.org

Victor de Bruin
NeFUB