Ingezonden persbericht


Duw van tegenstander kost Sebastiaan Bleekemolen goede klassering in Porsche Supercup

Monaco, 27 mei 2006. Michael en Sebastiaan Bleekemolen keken erg uit naar de race van de Porsche Supercup in de straten van Monaco. Vader en zoon voelen zich erg thuis op het wereldberoemde, tijdelijke circuit en presteren er vaak goed. Sebastiaan (Haarlem) leek op weg naar de achtste plek in het ultracompetitieve veld toen hij door zijn achtervolger uit de race werd geduwd. Michael (Aerdenhout) eindigde in zijn 28ste optreden op het circuit als elfde.

Sebastiaan Bleekemolen kwalificeerde zich als negende in het 26 auto's tellende veld. "Een mooi resultaat", vond hij. "Het gat met de pole position is 1,2 seconde, ik kom 0,4 seconde tekort op de zesde startpositie. Dit is een goed uitgangspunt voor de race." Sebastiaan behield bij de start zijn positie. "Het ging goed, ik had zicht op de achtste plaats", vertelde hij over zijn wedstrijd. "In de bocht Rascasse duwde de Fransman Olivier Maximin, die achter mij reed, mij echter achterstevoren. Ik raakte de vangrail en verloor veel tijd. Ik kon mijn race wel vervolgen, maar een goede klassering kon ik natuurlijk vergeten." Sebastiaan werd uiteindelijk als negentiende geklasseerd. "Op zich ben ik wel tevreden over het weekeinde", blikte hij terug. "Het gaat steeds beter in dit erg competitieve veld, ik voel mij ook steeds meer één met de auto. Ik had vandaag achtste kunnen worden en dat betekent dat we als team op de goede weg zijn."

Michael Bleekemolen begon zijn race ("ik denk dat dit alweer mijn 28ste is op dit circuit") vanaf de vijftiende startplek. "De training ging niet goed", vond hij. "Ik had geen vrije baan. Ik reed steeds achter een andere auto en het is hier erg moeilijk om iemand te passeren. De training was kort, dus veel kansen om een tijd te zetten had ik niet." In de race was Michael in gevecht met gastrijder Colin McRae, de wereldkampioen rally van 1995. "Dat was wel leuk", blikte hij op de strijd terug. Michael, die in 1978 zijn eerste race in de straten van Monaco reed, eindigde uiteindelijk als elfde.

Volgende race: 11 juni, Silverstone (GB).

Uitslag: 1. Richard Lietz (A), 16 ronden in 27:33.799; 2. David Saelens (B), op 4.783; 3. Richard Westbrook (GB), op 5.557; 11. Michael Bleekemolen, op 28.920; 19. Sebastiaan Bleekemolen, op 1:11.251.
---

Voor de redactie:
Voor nadere informatie: Sebastiaan Bleekemolen, tel. 0653 197 148 of Michael Bleekemolen, tel. 0653 160 022.


---- --