Gemeente Heemskerk


'Dag van het Park' in Assumburg-Oud Haerlem

HEEMSKERK De gemeente Heemskerk heeft besloten in het park Assumburg-Oud Haerlem, een 'Dag van het Park' te organiseren. Op initiatief van de ANWB is in 2005 op kleine schaal in het land de 'Dag van het Park' gehouden. Voor 2006 is aan alle gemeenten in Nederland gevraagd zich aan te sluiten bij dit initiatief en op zondag 28 mei 2006 ook een plaatselijke 'Dag van het Park' te organiseren.

De keuze voor Assumburg-Oud Haerlem, in combinatie met de doelstellingen van de ANWB op het gebied van de 'Dag van het Park', sluiten nauw aan op de doelstellingen van de stichting Assumburg Anders. De stichting Assumburg Anders heeft de gemeente dan ook aangeboden de organisatie van deze dag op zich te nemen. De stichting heeft daartoe de gemeente een plan van aanpak aangeboden. De gemeente heeft hier positief op gereageerd en zal de gemeenteraad voorstellen om garant te staan voor een maximumbedrag van 20.000,-. De gemeenteraad moet nog wel over deze garantstelling beslissen.

Afwisselend programma
Het voorlopige programma voorziet in velerlei activiteiten, waaronder muziekoptredens voor alle leeftijdsgroepen, een picknick met poëzie, kleinkunstenaars nabij het plankier, attracties voor kinderen, zoals een dependance van de kinderboerderij en een drakenbootrace om de Bokaal van Assumburg.
De huidige "bewoners" van het park (schaatsvereniging, biergilde, jeu-de-boules, modelbouw) worden nauw bij de organisatie betrokken en stemmen hun eigen activiteiten ook op deze dag af. Het definitieve programma zal eind februari 2006 door de gemeente worden goedgekeurd op basis van de af te geven vergunning voor dit evenement.