ISO 9001:2000


Winnaars Gezondheids Battle 2005 naar Kenia

Een dolgelukkig team van drie Amsterdamse studentes vliegt op 28 mei aanstaande naar Kenia om daar met eigen ogen de gezondheidssituatie in dat land te ervaren. Floortje, Woutine en Lieke wonnen in december 2005 de Gezondheids Battle, georganiseerd door NCDO en 20 gezondheidsorganisaties. Zij mogen nu op uitnodiging van AMREF Flying Doctors op een negendaagse studiereis naar Kenia, waarbij ze diverse gezondheidsprojecten bezoeken.

De thematiek waar ze tijdens de Gezondheids Battle aan werkten, komt hiermee voor de drie studentes werkelijk tot leven. Samen met 59 andere studententeams streden zij vanaf 10 oktober 2005 om de hoofdprijs. Ze verdiepten zich in cases rondom belangrijke actuele gezondheidsthemas, zoals armoedebestrijding, hiv/aids en moeder- en kindzorg. Het team van Floortje, Woutine en Lieke presenteerde uiteindelijk de scherpste analyses en origineelste en best toepasbare oplossingen.

Confronterende reis
De studentes Cultuur, Organisatie & Management en Spaans zien de reis helemaal zitten, al beseffen ze ook dat die bij vlagen best confronterend zal zijn. We vinden het fantastisch dat we de kans krijgen om op plekken te komen waar we anders nooit zouden komen. Maar ik denk ook dat we best wel met de neus op de feiten worden gedrukt. Hongersnood en sociale onrust komen we ook mee in aanraking op onze reis, aldus Woutine.

Op het programma staat een bezoek aan diverse projecten van AMREF Flying Doctors, zoals het Geïntegreerd Gezondheidsprogramma Entasopia en een waterputtenproject voor de Masai, beide in Kajiado. Op een weblog op www.kansopgezondheid.nl zullen de meiden uitgebreid verslag doen van hun ongetwijfeld indrukwekkende ervaringen. Ook krijgen ze de opdracht om hun belevenissen vast te leggen door middel van fotos en filmmateriaal. Op maandag 5 juni zullen ze, boordevol nieuwe levensbagage en een fantastische ervaring rijker, weer in Nederland arriveren.

Kans op Gezondheid
De Gezondheids Battle werd in 2005 voor de tweede maal georganiseerd door NCDO. De wedstrijd is onderdeel van de campagne Kans op Gezondheid, waarmee NCDO en twintig Nederlandse organisaties aandacht vragen voor de gezondheidsproblemen in ontwikkelingslanden. Met de Gezondheids Battle wil NCDO ook studenten uit het Hoger Beroeps Onderwijs en universitair onderwijs bij deze campagne betrekken. In oktober dit jaar start de Gezondheids Battle 2006, waarvoor studenten uit heel Nederland zich weer kunnen aanmelden.




NCDO - Nationaal Comittee Duurzame Ontwikkeling