Gemeente Vlaardingen


Dag van het park

Vorig jaar is voor het eerst in tal van gemeenten op initiatief van de ANWB de Dag van het Park gehouden. Dit keer is de dag op zondag 28 mei 2006 en doet ook de gemeente Vlaardingen mee en wel in het Holypark.

Vanaf de opening met parachutisten die landen tussen13.00 en 13.30 uur op het voormalige Hollandiaan terrein, bruist het park van de activiteiten. De paras brengen de landelijke vlag naar wethouder Attema die met het hijsen van de vlag het startsein geeft voor de eerste Dag van het Park in Vlaardingen.

U kunt direct van start met een speurtocht en een fotowedstrijd. Het gehele Holypark staat ter beschikking. Op kinderboerderij Holywood staan tal van oude ambachten en worden er schapen geschoren. Om 15.00 uur begint de roofvogelshow. Op de natuurheuvel staan een aantal stands van Natuurorganisaties. Sportschool Tino Hoogendijk legt uit wat Nordic Walking is. Circusschool Hannes& Co geeft kinderen les in circustechnieken. En zo zijn er nog meer dingen te zien, te horen en te doen. Om 16.00 uur worden ballonnen opgelaten en de Dag van het Park is om 16.30 uur ten einde.

Voor de kinderrommelmarkt kunnen kinderen zich aanmelden bij Kinderboerderij Holywood, tel. 4742963. Ieder aangemeld kind krijgt een nummer van de plaats. Er wordt een borg gevraagd van 5,00. Als je je plaats netjes achterlaat krijg je je borg terug.

De dag wordt georganiseerd door de Gemeente Vlaardingen. Informatie: Kinderboerderij Holywood.