'Hommage aan drie genieën': De Kwintetten

Stichting praemuze

'Hommage aan drie genieën': De Kwintetten.

Zondag 28 mei 2006 aanvang 20.15 u
Concertgebouw Amsterdam Kleine Zaal
SANDER SITTIG, piano, BERENT KORFKER en JULIEN ZUFFEREY, viool, MICKAIL ZEMTSOV, altviool en HAMPUS LINDERHOLM, cello. Wolfgang Amadeus Mozart - Pianokwartet nr. 1 in g kl.t KV. 478 Robert Schumann - Pianokwintet in Es gr.t. Op. 44
Dmitri Sjostakovitsj - Pianokwintet in g kl.t. Op. 57

Zondag 28 mei aanstaande vindt in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam, het laatste concert plaats van de kamermuziekserie 'Hommage aan drie genieën'; de Kwintetten.

Wat bezielt vijf musici om van heinde en verre in het Amsterdamse Concertgebouw samen te komen?
Sander Sittig, een Amsterdamse raspianist, de violist Berent Korfker, al op jonge leeftijd Professor aan de Royal College in Londen, Julien Zufferey, een aankomend kamermuziektalent uit Zwitserland, de Russische altviolist Mikhail Zemtsov, ervaren leider van de altviolen in het Haagse Residentie Orkest en de Zweed Hampus Linderholm die 28 jaar jong als solocellist al te gast was bij alle grote Zweedse symfonieorkesten, leerden elkaar tijdens internationale muziekfestivals kennen. 2006 gaf hen de ideale aanleiding om als ensemble bij elkaar te komen; het brengen van een hommage aan drie geniale componisten van wie dit jaar geboorte- of sterfjaar wordt herdacht: Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), Robert Schumann (1810-1856) en Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975). Op 28 mei wordt er dan ook een afwisselend en boeiend programma gebracht.

Tijdens dit laatste concert uit het tot nu toe zeer succesvol verlopen Praemuze kamermuziekseizoen kunt u luisteren naar een pianokwartet van Mozart en de pianokwintetten van Schumann en Sjostakovitsj.

Het pianokwartet in g klein van Mozart zal voor velen een oude bekende zijn waarop men nooit uitgekeken raakt. Het pianokwintet van Schumann is een heerlijk romantische compositie waarin de luisteraar zich volkomen kan verliezen en het kwintet van Sjostakovitsj is een zeldzaam mooi, divers en groots werk waarin meer dan voor zijn doen gebruikelijk, de Russische componist de muzikale schoonheid zocht.

Met dit concert wordt ook een jubileumseizoen afgesloten. Alweer voor de vijfde maal presenteerde Stichting Praemuze in samenwerking met Unity-concerts een kamermuziekserie in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Het volgende seizoen belooft een nieuw hoogtepunt te worden in de activiteiten van Stichting Praemuze. Op het programma staan als vanouds weer uiteenlopende formaties en stijlen die een zeer gevarieerd publiek zullen blijven aanspreken.

Toegangsprijzen: Euro 24,- / pas 65: Euro 20,- / jongeren: Euro 16,-

Kaarten: kassa van het Concertgebouw (10-19 uur) Concertgebouwplein 2-6, Amsterdam. Bestellen: Concertgebouw: 020-6718345 (10-17 uur) Uitburo: 0900-0191 (40cpm).
Online: www.concertgebouw.nl en www.amsterdamsuitburo.nl

Reserveren: Concertgebouw: 020-6718345 (10-17 uur)

Einde persbericht.