Gemeente Abcoude


BBA-lijnen 120 en 126 naar station Bijlmer

Met ingang van zondag 28 mei wordt het NS station Bijlmer het nieuwe eindpunt van de BBA-lijnen 120 (Utrecht Breukelen Amsterdam) en 126 (Mijdrecht Amsterdam). Het traject AMC Holendrecht station Muiderpoort komt te vervallen. BBA past deze lijnen aan op verzoek van het Regionaal Orgaan Amsterdam (ROA). Binnen het stadsdeel Zuidoost rijden nu stads- en streekbussen van vier verschillende maatschappijen door elkaar heen. Het ROA wil deze situatie wat overzichtelijker maken. Voor de aanpassing van de BBA lijnen 120 en 126 heeft het ROA toestemming gekregen van de opdrachtgever, de Provincie Utrecht.

Wat betekent dit voor u?
De lijnen 120 en 126 rijden voortaan dwars door het kantorenpark in Amsterdam Zuidoost naar het NS station Bijlmer. Hier kunt u uw reis in alle windrichtingen voortzetten met de metro, stadsbus, trein of Zuidtangent. Of u kunt gaan winkelen in het winkelcentrum Bijlmer. Al bij het instappen op een van de buslijnen kunt u de chauffeur vragen meteen het aantal strippen tot uw eindbestemming in Amsterdam af te stempelen. U hoeft dan voor het vervolg van uw reis per bus of metro niet opnieuw strippen af te stempelen.

Tijdelijk busstation Bijlmer NS
In verband met de aanleg van een geheel nieuw busstation Bijlmer, krijgen de buslijnen uit de omgeving van Amsterdam ZO en de Zuidtangent een tijdelijke halte op de Foppingadreef. Dit is op de looproute vanaf het station Bijlmer richting winkelcentrum. Naar verwachting in december 2006 zal het nieuwe busstation in gebruik worden genomen.

Meer informatie?
Voor een compleet reisadvies van deur tot deur kunt u terecht op www.9292ov.nl Wilt u liever een persoonlijk reisadvies? Bel dan met 0900 9292 (70 cpm). Informatie over wijzigingen over de andere buslijnen bij u in de buurt, vindt u op www.bba.nl.
---

10 mei 2006
60228 banner_verkiezingen