Gemeente Apeldoorn

28 mei Matenpark en Westenenkerpark decor voor muziek en spel

Apeldoorn organiseert voor tweede maal Dag van het park

Op zondag 28 mei 2006 wordt voor de tweede keer de landelijke Dag van het Park gevierd. Net als vorig jaar doet Apeldoorn mee en veranderen het Matenpark en het Westenenkerpark in twee levendige plekken voor onder meer muziek, themawandelingen, demonstraties en kinderactiviteiten.

Gemeente Apeldoorn organiseert de landelijk Dag van het Park in samenwerking met de ANWB, Wisselwerk en vele vrijwilligers. Op deze dag wordt de bezoekers gewezen op de pracht, de waarde en het belang van het vele groen in Apeldoorn. Naast Apeldoorn organiseren nog 32 gemeenten in Nederland op deze dag activiteiten in het groen, waardoor het evenement een landelijke uitstraling heeft. De thema's voor zondag 28 mei aanstaande zijn: spelen, natuur, cultuur en sport.

Het initiatief van de ANWB ontstond in 2005. De aanleiding voor het initiatief in 2005 is de constatering dat mensen groot belang hechten aan voldoende groene voorzieningen dichtbij huis om te kunnen ontspannen, spelen en recreëren. Om mensen bewust te maken van de groene recreatieve mogelijkheden dicht bij huis, heeft de ANWB de grote gemeenten van Nederland uitgenodigd om deel te nemen aan de Dag van het Park. Met haar deelname wil Apeldoorn de conclusie van de vereniging onderstrepen.

Meer informatie over het programma vindt u op www.apeldoorn.nl

Voor het laatst bijgewerkt op: 18-mei-2006 01:14