Universiteit Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

18 mei 2006

TRINAC-PRIJS winnaar Carlos Micháns componeert lustrumconcert

Decafonie 2006: muzikaal spektakel met 400 studenten

Op 28, 29 en 30 mei 2006 verzorgen 400 muzikanten en koorzangers van tien Utrechtse studentenmuziekgezelschappen in Muziekcentrum Vredenburg een uniek concert in het kader van 370-jarig bestaan van de Universiteit Utrecht. In wisselende samenstelling spelen zij een programma van vier eeuwen muziek, met composities van Brahms, Adams, Händel en Micháns. Het hoofdprogramma is Sinfonia Trajectina, een speciaal voor het lustrum geschreven compositie van Carlos Micháns, winnaar TRINAC-PRIJS 2006.

In 2006 bestaat de Universiteit Utrecht 370 jaar. Ter ere van dit 74e lustrum organiseren de tien studentenmuziekgezelschappen, verenigd in het KOSMU, het muzikale spektakel Decafonie 2006. Naast de speciaal gecomponeerde Sinfonia Trajectina staan op het programma: Akademische Festouvertüre, op. 80 van Johannes Brahms (door USConcert), Fearful Symmetries van John Adams (door het Huisorkest, UBE en Zoroaster) en Utrecht Te Deum van Georg Friedrich Händel (door Dekoor, het Kunstorkest, Medusa, USCantorij en USKO).

Componist Carlos Micháns
Componist en auteur Carlos Micháns (Buenos Aires 1950) adopteerde in 1989 de Nederlandse nationaliteit. Hij woont en werkt sinds 1982 in Utrecht. Het oeuvre van Carlos Micháns bevat composities voor orkest, koor en elektronica en veel solo- en kamermuziekwerken voor diverse bezettingen. Micháns is winnaar van diverse internationale compositieprijzen. Zo is hij dit jaar voor de derde keer een van de winnaars van de Argentijnse "TRINAC PRIJS" ('Tribuna Nacional de Compositores'). De prijs wordt jaarlijks toegekend voor werken gecomponeerd in de afgelopen vijf jaar en heeft als voornamelijk doel de nationale en internationale verspreiding van muziek van in Argentinië geboren componisten.

KOSMU
De organisatie van deze concertreeks is in handen van KOSMU, de overkoepelende organisatie van tien Utrechtse studentenorkesten en -koren: Utrechts Studenten Koor en Orkest, het Huisorkest, Utrechts Blazers Ensemble, het Kunstorkest, Utrechtse Studenten Cantorij, Utrechtsch Studenten Concert, Medusa, Dekoor Close Harmony, Zoroaster en Jazzalike Bigband. De studenten van KOSMU worden ondersteund door medewerkers van Cultuurcentrum Parnassos.

Toegangskaarten
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Muziekcentrum Vredenburg, (030) 2314544 of www.vredenburg.nl. Prijs ¤ 12,50, voor studenten ¤ 7,50.

Voor meer informatie over de lustrumactiviteiten van de Universiteit Utrecht, zie www.uu.nl/lustrum.

Nadere informatie
Perscommunicatie Universiteit Utrecht, (030) 2532411, perscommunicatie@uu.nl


- Academische Jaarprijs: Ga snel naar www.academischejaarprijs.nl en stem op de UU! -