Gemeente Breda

Wethouder A.J.G. Oomen verricht opening Dag van het Park

De parken Hoge Vucht, Wolfslaar en Valkenberg staan 28 mei in het teken van de Dag van het Park

Wethouder A.J.G. Oomen opent op zondag 28 mei om 12.00 uur de Dag van het Park door de presentatie van het Bijzondere bomen in Bredase parkenboekje in het paviljoen van park Wolfslaar.

In het teken van de Dag van het Park worden deze dag drie parken uitgelicht: Hoge Vucht, Wolfslaar en Valkenberg. Omwonenden treffen in deze parken muziek, natuur, sport en allerlei andere activiteiten. Het doel van de dag is om Bredanaars en bezoekers bewust te maken van de recreatieve-, culturele- en natuurwaarden van de groene parels in de stad. Deze dag is een initiatief van de ANWB. In heel Nederland doen 56 gemeenten mee.

Wolfslaar, de smaak te pakken

Na de opening om 12.00 uur kunnen Bredanaars manden bestellen voor een picknick. Daarnaast is er de mogelijkheid om een natuurwandeling mee te lopen in Wolfslaar (13.00 uur - 15.00 uur) of Nieuw Wolfslaar (13.00 uur - 14.00 uur). Daarvoor kunnen mensen zich opgeven bij het Milieu Educatief Centrum evenals voor de clinics Nordic Walking (13.30 uur - 15.30 uur). Om 14.00 uur staat een verhaal op het programma in het amfitheater van de Natuurtuin, gevolgd door een theatervoorstelling, afgesloten met een ander verhaal.

Hoge Vucht, de boerderij, daar zit muziek in

Park Hoge Vucht bruist van de muzikale en boerderij-activiteiten. Een bezoek meer dan waard door de parkwandelingen (13.00 uur - 15.00 uur), Marokkaanse muziek, schaapscheren, jeu de bouleswedstrijden. Informatie over vogels en natuur, schmink en muziek van de Kwebbelnoten maken de middag compleet. Bezoekers kunnen het park aandoen en hun eigen weg gaan.

Valkenberg, Jazz

Het T-huis in park Valkenberg verwacht een aantal looporkesten met een breed repertoire aan jazzmuziek. Een mooie afsluiting van het Jazzweekend.

Dag van het Park

Met deelname aan de Dag van het Park voor het tweede jaar wil de gemeente Breda een aantal parken in het zonnetje zetten. Uiteraard bieden de parken het hele jaar door hun waarde aan mens en dier. Op de Dag van het Park echter worden de natuurlijke en culturele mogelijkheden extra benadrukt.

De Bredase parken zijn stuk voor stuk groene parels. Sommige parken zijn omringd door gebouwen en wegen, vaak zijn de parken echter met elkaar verbonden door water, via de singels of de Mark. Bomen maken een park vaak bijzonder door de hoge leeftijd of de afmeting, door de herkomst of de groeiwijze. Dieren en planten kunnen zich zo makkelijk verspreiden van het ene naar het andere park. De parken zijn dan ook belangrijk voor het welbevinden van de bewoners van deze stad.

Breda, 19 mei 2006