Gemeente Zoetermeer

Rondleidingen natuurtuin op zondag 28 mei

Op zondag 28 mei vindt dit jaar de Dag van het Park in Zoetermeer plaats. De natuurtuingidsen geven twee rondleidingen, de eerste rondleiding start om 13.00 en de tweede om 14.30 uur. De natuurtuin ligt tegenover het infocentrum t Westpunt in het Westerpark.

De natuurtuingidsen laten zien wat er op dat moment groeit en bloeit. Momenteel staat veel in bloei. In de bosranden staan bijvoorbeeld dagkoekoeksbloem, look zonder look, fluitenkruid en de meidoorn. Bij de muren zijn de muurleeuwenbek, stinkende gouwe en gele helmbloem te zien. In het poldertje bloeit de scherpe boterbloem, veldzuring en misschien hier en daar een orchidee. Na het passeren van de brug van de natuurtuin zijn op de helling margrieten te zien. Vogels zingen volop. Bij mooi weer zijn vlinders en hommels te vinden in de tuin.

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.

Meer informatie

Voor groepen en andere belangstellenden is het mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Bel voor meer informatie naar (079) 341 68 96 of 341 34 73. Mailen kan via natuurtuin@xs4all.nl.