Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Zondag 28 mei:

Tweede Nationale Dag van het Park

Den Haag, 22 mei 2006

De ANWB houdt in samenwerking met ruim zestig gemeenten op zondag 28 mei voor de tweede maal de nationale Dag van het Park. Meer dan 250 parken in Nederland veranderen die dag in een levendige plek vol culturele, sportieve en culinaire activiteiten. De Dag van het Park heeft voor iedereen wat te bieden, bijvoorbeeld een muzikaal ontbijt in het park, Nordic Walking clinics, sport en spel voor kinderen en jongeren, picknicks, high teas, uitleg over de vogelpopulatie, sessies over architectuur, beeldende kunst en mooie of spannende verhalen door echte verhalenvertellers.

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 27 mei, vanaf 16.00 uur in Utrecht (plantsoen Lepelenburg, tussen Herenbrug en Lepelenburg) in aanwezigheid van burgemeester A. H. Brouwer-Korf van Utrecht en plv. hoofddirecteur ANWB, de heer R. Verstraeten.

Aanleiding voor het initiatief is de constatering dat ANWB-leden een groot belang toekennen aan parken, plantsoenen en speelplekken in hun directe leefomgeving. Juist deze plekken voor openluchtrecreatie, sport en spel staan onder toenemende druk. De Dag van het Park houdt het thema van groen in de stad op de politieke agenda's.

Geinspireerd door het succes in Vlaanderen, organiseerde de ANWB in samenwerking met 27 gemeenten vorig jaar de eerste Dag van het Park.

Toen bezochten bijna 100.000 mensen een park in hun gemeente tijdens de Dag van het Park. Vrijwel alle deelnemende gemeenten van vorig jaar doen ook dit keer weer mee. Vrijwilligers van Stichting Nordic Walking, Stichting Vertellen en de Nederlandse Vogelbescherming verlenen hun medewerking aan deze dag.

Uitgangspunt is dat de activiteiten in het teken staan van de functies van het park: genieten van natuur en cultuur, een plek waar mensen elkaar ontmoeten en zichzelf kunnen zijn.

De deelnemende gemeenten zijn te vinden op anwb.nl (zoekwoord Dag van het Park).

Noot voor redactie