Gemeente Schiedam


Fototentoonstelling PARK in Pand Paulus

In Pand Paulus op de Korte Haven 125 is vanaf 28 mei tot en met 2 juli Park te zien, een fototentoonstelling van Gerard van Soest.

De fotos laten leven en werk van bewoners van een houtbewerkersdorp in Oostenrijk uit begin jaren zestig van de vorige eeuw zien. Daarnaast worden er fotos getoond die Van Soest later en recent binnen de themas stadspark, landschapspark en industriepark maakte.

Op negentien jarige leeftijd is Gerard van Soest met fotograferen begonnen nadat hij van zijn oudste broer zijn eerste camera had gekregen. Al snel maakte hij in 1962 de serie die nu voor het eerst in Pand Paulus te zien zal zijn.

Naast de inhoudelijke en zeker ook nostalgische waarde van de getoonde fotos betreft het een bijzondere serie omdat kleurenfotografie toen niet algemeen gebruikelijk was. De kleur van de fotos (meer dan 40 jaar oud) is van zeer goede kwaliteit omdat de dias altijd in het donker bewaard gebleven zijn.

Van Soest werkt in series die in de loop van zijn leven steeds aangevuld en herzien worden. Zelf zegt hij hierover: In mijn werk zoek ik altijd naar beelden die ik in overtreffende trap aan mijn series kan toevoegen.

Uitgangspunt voor deze expositie is de Dag van het Park die in 2005 voor het eest in Schiedam is georganiseerd door de bewonersvereniging van de Plantage.

Dit jaar zal de Dag van het Park een vervolg krijgen in de Nacht van het Park op 23/24 juni.
De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 28 mei om 16.00 uur door ing. H.D. Sneep van BSI Bomenservice.